Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand Strand står för investeringen

Annons


Nu kan Leksandsborna ströva ända till entrén på sommarland. Arbetet med att lägga till den sista biten började i april.
- Det känns bra att erbjuda gästerna den här gångvägen, som i dagsläget är åtta kilometer, säger Magnus Weinstock, driftansvarig på Leksand Strand.

Från brofästet på Noret och fram till idrottsanläggningarna har hittills strandpromenaden varit ett välbesökt stråk för motionärer av olika slag. I april påbörjade arbetet med att förlänga strandpromenaden efter att bara ha varit en idé i många år.
- Den sista biten har gjorts med stor försiktighet för att inte skada den intilliggande naturen, och det syns på den krokiga promenadslingan som nu lagts till, säger Ann-Sofi Nääs, sälj- och marknadsansvarig på Leksand Strand.

"Naturskön upplevelse"

Tanken är också att båtentusiasterna ska få ta del av kakan. Längre fram planerar man båtplatser, utöver de som redan finns.
- Man blir hemmablind, men för den som aldrig varit här och vandrar efter stigen så är det en naturskön upplevelse dessutom, fyller Weinstock i.

Positiv campingtrend

Två miljoner kronor har tillägget av strandpromenaden kostat som Leksand Strand bekostat ur egen ficka.
- Tiden var inne att utnyttja strandlinjen. I år har till exempel gästerna ökat med 30 procent och det är en positiv campingtrend som pågår just nu, säger Nääs.


CHRISTIAN LARSEN
christian.larsen@daladem.se