Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand till topp i Ponnyallsvenskan

Insjöns Ridklubb genomförde under helgen fyra klasser i dressyr för ponnyer på lördagen med första omgången av Ponnyallsvenskan division 2 och på söndagen fyra klasser för häst med lokal status på nivåerna Lätt D till A.

I allsvenskan var det Leksand som vann med 189,14 procent före Gagnef med 178,79. Fem lag kom till start och i segerlaget red Elsa Tidigs på Kiko, Linnea Danielsson på Stanly Grange Regal Sensation, Fatima Palmcrantz på Winona Quatro och Hilda Nääs på H-H Buffy.
Nästa omgång går i Orsa i början på september.

Genom de olika klasserna för ponnyer och hästar blev det en hel del fina prestationer med riktigt bra betyg. Och ser man till den högsta klassen, Lätt A:1 så var det i kategori C Säterbygdens Alexander Mathise på Smokie som vann med 65,26 procent och i kategori D var det Rommeheds Lovisa Lindström på Marzipan som vann med fin-fina 70,79.
På häst var det hemmaklubbens Matilda Rosen på Kalos Hannibal som van med 73,03 före Borlänge RS Malin Wass på My Diamond med 71,71. Verkligen bra.

Olof Aspelin