Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand till topp i Ponnyallsvenskan

Insjöns Ridklubb genomförde under helgen fyra klasser i dressyr för ponnyer på lördagen med första omgången av Ponnyallsvenskan division 2 och på söndagen fyra klasser för häst med lokal status på nivåerna Lätt D till A.

Annons

I allsvenskan var det Leksand som vann med 189,14 procent före Gagnef med 178,79. Fem lag kom till start och i segerlaget red Elsa Tidigs på Kiko, Linnea Danielsson på Stanly Grange Regal Sensation, Fatima Palmcrantz på Winona Quatro och Hilda Nääs på H-H Buffy.
Nästa omgång går i Orsa i början på september.

Genom de olika klasserna för ponnyer och hästar blev det en hel del fina prestationer med riktigt bra betyg. Och ser man till den högsta klassen, Lätt A:1 så var det i kategori C Säterbygdens Alexander Mathise på Smokie som vann med 65,26 procent och i kategori D var det Rommeheds Lovisa Lindström på Marzipan som vann med fin-fina 70,79.
På häst var det hemmaklubbens Matilda Rosen på Kalos Hannibal som van med 73,03 före Borlänge RS Malin Wass på My Diamond med 71,71. Verkligen bra.

Olof Aspelin