Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand tvåa i SCA-cupen

Såväl Leksand som Modo inledde årets SCA-cup med att besegra allsvenska Timrå och division 1-laget Sundsvall med klara siffror. Därmed blev lördagens möte mellan de båda SHL-lagen en ren cupfinal.
– Det var en bra match tycker jag. Högt tempo och bra spel, fortsätter Appelgren, som fick se Modos Per-Åge Skröder hitta rätt bakom Joel Gistedt halvvägs in i den första perioden.
– Första perioden var ändå helt okej från våran sida, och andra var riktigt bra.

I den perioden vann Leksand skotten med 15–4 och fick chansen i fem mot tre.
Det verkade dock omöjligt att överlista Anton Forsberg i Modokassen.
– Vi hade nån puck i ribban och nån i stolpen, men självklart skulle vi ha gjort mål. Spelmässigt tycker jag inte att det skiljde någonting mellan oss och Modo i dag (lördag), men vi fick inte till det med målskyttet helt enkelt, menar Appelgren.
Det fick däremot Modo som under loppet av fem minuter satte tre raka mål i slutet av den tredje perioden.
– Luften gick ur oss efter deras andra mål och sen släppte vi lite enkla puckar tyvärr. Energin och kraften tog slut helt enkelt och det märktes att det bara var 14 timmar sedan förra matchen (fredagens sena kvällsmatch mot Timrå).
Joel Gistedt vaktade kassen den här matchen. Hur skötte han sig tycker du?
– Det här var hans bästa match hittills. Visst, han släppte några lätta på slutet, och luften gick väl ur honom precis som resten av laget, men i övrigt svarade han för stabilt spel och några fenomenala räddningar.

Redan nu på torsdag får Leksand chans att ta revansch på Modo, när lagen möts i Örnsköldsvik i Leksands sista träningsmatch. Före det ska Skellefteå i Strömsund klaras av, på tisdag.

Elin Broman/DT