Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand utan poäng

Det blev ingen lyckad Norrlandstripp för Lekands damlag. Förluster i både Örnsköldsvik på lördagen och i Piteå dagen efter.

Serieledande MoDo vann klart med 5–1, medan Munksund-Skuthamn vann med 3–2. I båda matcherna kom matchavgörandet i de andra perioderna.

Förlusten mot MoDo är inget att säga om, men nog hade leksandstjejerna räknat med poäng mot Munksund-Skuthamn, som nu tog sin första trepoängare och lämnade jumboplatsen.
– Vi började bra i båda matcherna, men sedan hände något. Vi reagerade i stället för att agera, säger tränaren Christer Siik.
Iveta Koka ordnade en 1–0-ledning för Leksand mot Modo, men hemmalaget vände och hade 2–1 efter första perioden. Matchen avgjordes i andra perioden, som Modo vann med 3–0.
– Vi tog inte jobbet i andra perioden utan blev lite bekväma och det utnyttjade våra motståndare, säger Christer Siik.

Även mot Munksund-Skuthamn inledde Leksand bäst när andrakedjans Lina Wester och Iveta Koka ordnade en 2–0-ledning för Leksand.
– Vi är ju helt klart ett bättre lag än Munksund-Skuthamn, men när de fick en reducering strax före paus fick de ny energi, konstaterar Christer Siik.
Innan första pausen reducerade hemmalaget till 1–2 och deras effektiva powerplay i andra perioden visade sig bli matchavgörande när de vände till 3–2.
– Målet som gav dem 3–2 var av det turliga slaget, men så är det. De var hetare än vi och det gav resultat.
Munksund-Skuthamn tog poäng två matcher i rad.
– De fick en ny tränare i veckan och det verkar de ha mått bra av, säger Christer Siik.
– Nu skall vi ta revansch på båda lagen till helgen när vi möter dem hemma, avslutar LIF-tränaren.

Sven-Erik Karlsson


Riksserien


MoDo–Leksand 5–1 (2–1, 3–0, 0–0)
Målen: 0–1 Iveta Koka, 1–1 Emma Nordin (pp), 2–1 Jennica Haikarainen, 3–1 Jennica Haikarainen, 4–1 Anneli Ekstedt, 5–1 Victoria Samuelsson.
Utvisningar, MoDo: 1 x 2, Leksand: 7 x 2.
Domare: Joakim Bodén, Holmsund.
Publik: 156.


Munksund-Skuthamn–Leksand 3–2 (1–2, 2–0, 0–0)
Målen: 0–1 Lina Wester, 0–2 Iveta Koka, 1–2 Rebecca Stenberg, 2–2 Linn Malander (pp), 3–2 Emma Eliasson (pp),
Utvisningar, Munksund: 4 x 2, Lekand: 6 x 2.
Domare: Gabriella Gran, Älvsbyn.
Publik: 163.