Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand utan poäng

Det blev ingen lyckad Norrlandstripp för Lekands damlag. Förluster i både Örnsköldsvik på lördagen och i Piteå dagen efter.

Annons

Serieledande MoDo vann klart med 5–1, medan Munksund-Skuthamn vann med 3–2. I båda matcherna kom matchavgörandet i de andra perioderna.

Förlusten mot MoDo är inget att säga om, men nog hade leksandstjejerna räknat med poäng mot Munksund-Skuthamn, som nu tog sin första trepoängare och lämnade jumboplatsen.
– Vi började bra i båda matcherna, men sedan hände något. Vi reagerade i stället för att agera, säger tränaren Christer Siik.
Iveta Koka ordnade en 1–0-ledning för Leksand mot Modo, men hemmalaget vände och hade 2–1 efter första perioden. Matchen avgjordes i andra perioden, som Modo vann med 3–0.
– Vi tog inte jobbet i andra perioden utan blev lite bekväma och det utnyttjade våra motståndare, säger Christer Siik.

Även mot Munksund-Skuthamn inledde Leksand bäst när andrakedjans Lina Wester och Iveta Koka ordnade en 2–0-ledning för Leksand.
– Vi är ju helt klart ett bättre lag än Munksund-Skuthamn, men när de fick en reducering strax före paus fick de ny energi, konstaterar Christer Siik.
Innan första pausen reducerade hemmalaget till 1–2 och deras effektiva powerplay i andra perioden visade sig bli matchavgörande när de vände till 3–2.
– Målet som gav dem 3–2 var av det turliga slaget, men så är det. De var hetare än vi och det gav resultat.
Munksund-Skuthamn tog poäng två matcher i rad.
– De fick en ny tränare i veckan och det verkar de ha mått bra av, säger Christer Siik.
– Nu skall vi ta revansch på båda lagen till helgen när vi möter dem hemma, avslutar LIF-tränaren.

Sven-Erik Karlsson


Riksserien


MoDo–Leksand 5–1 (2–1, 3–0, 0–0)
Målen: 0–1 Iveta Koka, 1–1 Emma Nordin (pp), 2–1 Jennica Haikarainen, 3–1 Jennica Haikarainen, 4–1 Anneli Ekstedt, 5–1 Victoria Samuelsson.
Utvisningar, MoDo: 1 x 2, Leksand: 7 x 2.
Domare: Joakim Bodén, Holmsund.
Publik: 156.


Munksund-Skuthamn–Leksand 3–2 (1–2, 2–0, 0–0)
Målen: 0–1 Lina Wester, 0–2 Iveta Koka, 1–2 Rebecca Stenberg, 2–2 Linn Malander (pp), 3–2 Emma Eliasson (pp),
Utvisningar, Munksund: 4 x 2, Lekand: 6 x 2.
Domare: Gabriella Gran, Älvsbyn.
Publik: 163.