Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand vill fortsätta trenden mot Örebro

Tre omgångar återstår av hockeyallsvenskan och för Leksands del väntar i kväll Örebro hemma i Tegera Arena.
Ett Örebro som Leksand slagit vid alla tre tidigare matcherna den här säsongen.

– Jag kan tänka mig att det blir en liknande match som den mot Västerås i lördags, säger Leksands assisterande tränare Pär Hellenberg.
– De flesta lagen som kommer till Leksand önskar att de kan få ner farten på våra anfall. De kommer försöka få ut oss på kanterna och tajta till framför mål. Precis som mot alla andra lag gäller det för oss att kriga oss in på mål och att hålla farten uppe, säger ”Hellas” till Leksands hemsida.
Alla tre tidigare matcherna mot Örebro har varit riktigt tajta, Leksand har vunnit med 2–0, 3–2 och 3–2 och Örebro har således inte tagit någon poäng ännu av Leksand.
I senaste matchen i Behrn Arena ledde Leksand med 3–0 innan Örebro nästan gick ikapp med två mål i sista perioden. Men Leksand spelade skickligt av sista minuten och släppte inte till något.
En tajt match är också att vänta i kväll.
– Vi vill ha många förstavågsavslut och skapa tryck därifrån. Vi har pratat mycket om ingångarna i zon. Vi vill spela ut på kanten på en avlastande forward och sedan ha en center och en bortre forward som driver på mål. Blir det retur ska vi veta att vi har minst två stycken, kanske även vår bortre back, som går stenhårt på kassen, säger Hellenberg.

Leksand mönstrar starkast möjliga trupp och enda frågetecknet är Michael Raffl.
– Han var på is idag men var inte med i alla övningar. Dessutom körde jag extra med honom när de andra gått av. Han kommer att vara med under förmiddagens värmning och sen får vi se om han är med eller inte vid matchstart.
Örebro är redan klart för förkvalsserien och har inte mycket att spela för mer än att få revansch på Leksand för de tre tidigare förlusterna.
– En jätteinspirerande match att få spela mot Leksand borta. Redan klara seriesegrare och det brukar alltid vara mycket folk där uppe. Vi ska verkligen åka dit och kriga och visa att vi är på gång och att vi ska gå in i playoff-serien med en positiv trend, säger förre Leksandsspelaren Marcus Weinstock till klubbens hemsida.

Håkan Eriksson