Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De övriga partierna välkomnar Ulrika Liljeberg som blivande kommunalråd

Annons

På torsdagskvällen utsågs centerpartisten Ulrika Liljeberg till blivande kommunalråd i Leksand.
Reaktionerna från de övriga partierna i kommunen är enbart positiva.
- Mycket trevligt att det blev en ung kvinna, säger Ulla Magnusson, mp.

Många höjde nog på ögonbrynen när det tillkännagavs vem som skulle bli nytt kommunalråd i Leksand. Ulrika Liljeberg, vem är det? var det nog många som frågade sig. Det är inte många av politikerna i den övriga partierna som känner till henne.
- Jag känner henne inte, så jag kan inte säga något om henne som person. Men jag gratulerar Ulrika och centerpartiet och önskar henne lycka till. Jag tror att det är viktigt för politiken med förnyelse, säger Sakarias Winberg, kd.

”Viktigt med en kvinna”

Ungefär samma reaktion har Annelie Stenberg, m:
- Man var nyfiken på vem det skulle bli och det här blev verkligen en överraskning. En positiv sådan. Ulrika Liljeberg verkar vara en bestämd ung kvinna. Det är viktigt att det blir en kvinna som blir kommunalråd, säger hon.

”Det blir bra”

Även centerpartiets nya samarbetsparti socialdemokraterna är positiva till Ulrika Liljeberg.
- Jag känner inte flickan, men jag tror att det kommer att bli bra. Centern har ju valt henne och är de nöjda så är jag nöjd. Det här känns absolut som ett steg i rätt riktning och det kommer att bli positivt för Leksand. Trevligt att det blev en kvinna, jag tror faktiskt inte att det någonsin varit en kvinna som kommunalråd i Leksand tidigare, säger Lars-Erik Jansson, s.
Detta spinner Ulla Magnusson vidare på:
- Leksand har varit lite av ett ”gubbvälde” tidigare, om man får säga så. Min spontana reaktion var att det är positivt och mycket trevligt att det blev en ung kvinna, säger hon.

”Positivt överraskad”

Folkpartiets Gerd Adolfsson tycker att det är kul med ett nytt ansikte i kommunpolitiken.
- Jag blev positivt överraskad. Ulrika har en väldigt adekvat bakgrund och är välutbildad. Jag hoppas att den här förändringen ska ge ett lyft till debatterna i kommunfullmäktige och sporrar de övriga ledamöterna, säger hon.
Vänsterpartiets gruppledare Birgit Bååth håller med de övriga partierna:
- Det ska bli väldigt spännande att se vad som händer framöver, säger hon.

PÄR SÖNNERT
0247-611 50
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons