Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föraren trampade på gasen i stället för bromsen

Annons

En våldsam avåkning med bil inträffade på Ovabacksgattu i lördags morse. Bilen gick rakt genom gärdesgården via två grindstolpar, tvärs över trädgården och rakt in i ett garage.
- Föraren har trampat på gasen i stället för bromsen, säger en person till DD som är bekant till den som körde.

Det måste ha gått väldigt fort, sa flera personer som ringde DD i lördags och tipsade om den spektakulära olyckan. Bilen kom över järnvägsviadukten på Ovabacksgattu och var på väg mot stationen. Där vägen går skarpt till vänster efter att den passerat viadukten fick bilen sladd i det hala väglaget.

Inga uppgifter

Från polisen gick det inte att få några uppgifter om olyckan i går. Bilen är hemmahörande i Tällberg. DD ringde bilens ägare i går för att få reda på vad som hänt.
- Bilens ägare är i Norge. Men jag vet att bilen fick sladd i nysnön, säger en person i telefon till DD.
Men det måste ha gått väldigt fort?
- Föraren har i panik tryckt på gasen i stället för bromsen, säger personen.
Att det gått fort är helt uppenbart. Från att bilen kört genom staketet och knäckt en grindstolpe är det minst 50 meter fram till garaget. Där har bilen till hälften brakat genom garageväggen.

I Idre

Av allt att döma har föraren klarat sig utan skador. Bilen har plåtskador men kupén är intakt. I går stod bilen i trädgården och garaget var lagat provisoriskt med en presenning. Enligt uppgift var husets ägare i Idre när olyckan inträffade.

Annons