Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Givetvis är det vädret som styr mycket”

Annons

Leksand Strand har slagit rekord i antalet boende. Dessutom märks en kraftig ökning av norska gäster. En förklaring till detta är att Leksand Strands hemsida är översatt till norska.
- Det är ett sätt att visa att vi bryr oss om våra gäster, säger Lasse Liljegren, konsult på Leksand Strand.

Det strålande sommarvädret har fått till följd att Leksand Strand har slagit ett nytt rekord i antalet boende på campingen och i stugbyn. Den första rekordnoteringen kom förra tisdagen och slogs under fredagen. I lördags slog rekordet på nytt då antalet gäster var mellan 2 500 och 3 000 stycken.
- Det motsvarar 20 procent av Leksands kommuns befolkning. Så här mycket folk har det aldrig varit här förut och det känns roligt. Men givetvis är det vädret som styr mycket, säger Lasse Liljegren.

Långa kölistor

De 150 stugorna har varit uppbokade sedan länge. Kölistorna till campingplatserna är väldigt långa.
- det rör sig om flera A4:or med folk som vill ha en campingplats. Det här gäller både husvagnar och tält. Eftersom tälten tar lite plats går det att få in många gäster. Det är många som tältar nu och det är en av förklaringarna till rekordet, säger Lasse Liljegren.

Många norska gäster

Antalet norska gäster är också rekordstort. En av anledningarna till detta tros vara att Leksand Strands hemsida finns översatt till norska.
- Om en norrman går ut på nätet och letar efter en campingplats så skriver han ju inte ”stuga”, utan ”hytte”, och då får han en träff på vår hemsida. Nätet är det nya sättet att hitta resmål på. Vår hemsida har blivit väldigt väl mottagen, säger Lasse Liljegren.
- Ja, vi har aldrig haft så många norska gäster här som vi har nu, säger platschefen Magnus Weinstock.

Håller den fina statistiken i sig så länge det är fint väder?
- Ja, så är det nog. Men vi kommer att få mycket gratis de kommande dagarna eftersom Classic Car Week pågår i Rättvik. Gästerna som ska åka dit kommer inte att ge upp så lätt om det skulle bli dåligt väder, säger Lasse Liljegren.


PÄR SÖNNERT

0247-611 50
par.sonnert@daladem.se

Annons