Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen asfalt till flygbyn retar husägarna

Annons

Det blir ingen asfalt till taxibanorna på Siljan Air Park till midsommar. Husägarna är besvikna och ska diskutera hur de ska gå vidare.

Tålamodet håller på att ta slut hos husägarna på Siljan Air Park. Redan förra sommaren var det lovat att asfalt skulle finnas från landningsbanan fram till de nybyggda husen. Det blev ingenting. Till midsommar i år var det dock ingen som tvivlade på att vägarna skulle vara klara. Även de förhoppningarna har grusats.

Avvaktar

- Det är klart att vi är besvikna. Många som köpt tomter avvaktar just nu med byggnation, säger Johan Hammarström, ordförande i Siljans Air Parks samfällighetsförening.
- Vi och flygklubben ska diskutera hur vi ska gå vidare.

Öppna dörrar

Samfällighetens motpart är en rekonstruktionsgrupp med bland annat representanter för SWAF (school at work aviation foundation) och AeroDrama . Johan Hammarström understryker att dörrarna fortfarande är öppna för en diskussion:
- Att gå till stämning är vår sista utväg. Först vill vi ta reda på vad som lovats och vem som har sagt vad i den här affären, säger Hammarström.

Asfalt ingick

Klart är dock att i köpet av tomt ingick också en asfalterad taxibana fram till tomtgränsen för de privata husen och hangaren.
- Absolut. Om det finns det inga tvivel, säger Hammarström.

Kommunen

Johan Hammarström har förstått att kommunen än så länge inte är beredd att gå in med pengar i flygbyn.
- Jag vet inte vad kommunen har för information, säger Johan Hammarbäck.
- Vi bygger upp en ny by i Leksand för flera 100 miljoner kronor och många kommer att bli permanentboende. Det borde kommunen tänka på.
DD försökte få kontakt med representanter igår för SWAF, utan att lyckas.

MATS RÖNNBLAD
0247 - 611 50

Annons