Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovan mottagare av Guldhästen 2014

/
  • Guldhästvinnare 2014 – familjeföretaget Leksands Knäckebröd. Syskonen Annika Sund och Peter Joon tog emot Guldhästen och Ugglan från företagarföreningen i vänorten Tobestu i Japan.
  • Årets Leksandsprofil – hockeyspelaren Filip Forsberg.
  • Årets nyföretagare – mikrobryggeriet Beer Factory.

– Det är klart att vi har hoppats, men det kom som en total överraskning!
Det säger en glad Peter Joon, vd vid Leksands Knäckebröd.
Efter att själva ha delat ut företagarpriset Guldhästen till andra i många år – blev familjen Joon nu de som fick ta emot utmärkelsen.

Annons

I egenskap av ordförande i företagarföreningen FFLIST i Leksand har både Peter Joon och hans pappa Rune Joon åtskilliga gånger uppvaktat duktiga och driftiga företagare i Leksand.

Sedan ett år tillbaka är det dock det egna företaget som de lagt sitt krut på och 2014 har det bokstavligt talat regnat nomineringar, priser och utmärkelser över Leksands Knäckebröd.

Företaget har blivit nominerade till miljöpriset E-prize, blivit Dalapilot för grön utveckling, kommit tvåa i Mack-SM tillsammans med bagaren Sara Lindell och hedersomnämnande och diplom på Mit kök-mässan för flera nya brödsorter.

Och så vann man Gyllene Hästen tillsammans med reklambyrån Norkay för knäckepizzareklamen – men vad är en gyllene häst mot en Guldhäst?

– Det är klart att det är extra roligt att få Guldhästen som är en uppskattning från företagen i bygden, säger Peter Joon som tog emot utmärkelsen tillsammans med marknadschefen och systern Annika Sund.

– Vi hade ingen aning om att vi skulle få hästen – det kom som en total överraskning. Mina förhoppningar på kvällen var att jag skulle vinna något på lotteriet – jag vann knäckebröd!

Ni fick utmärkelsen vid företagarfesten i fredags – har ni firat på annat sätt också?

– Ja, vi har haft tårtkals med de anställda. Det har vi alltid när det händer något bra i företaget, avslutar Joon.

Årets nyföretagare blev mikrobryggeriet Beer Factory för att de förädlat Leksands vatten till välsmakande drycker i form av fem sorters öl.

Årets Leksandsprofil blev hockeyspelaren Filip Forsberg som deltog via telefon från New York. Han får utmärkelsen för sin ödmjukhet och hängivenhet för sin profession.

Annons