Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privattaxin i Leksand och Rättvik startas på prov under hösten

Annons

Det blir taxiverksamhet i Leksand och Rättvik i höst. I alla fall under en testperiod. Det blev klart efter en möte under fredagen.
- Vi kommer inte att kunna täcka hela behovet som finns, men det här är helt klart ett steg i rätt riktning, säger Göran Wigert, kommunchef i Leksand.

Det kommer att bli privattaxi i Leksand och Rättvik under hösten. Representanter från de båda kommunerna, Dalatrafik, Samres och Siljan Taxi kom på fredagen överens om att köra taxi på prov mellan 15 september och 30 december. Körningarna är planerade till vardagar mellan 06.00 och 22.00 samt dagtid under lördagar och söndagar.
- Det känns jättebra! Vi har dock fortfarande vissa saker kvar att diskutera och kommer att ha ett nytt möte i början av september för att ta beslut om detaljerna, säger Göran Wigert.

Hett diskussionsämne

Någon ekonomisk uppgörelse är dock inte klar ännu. Frågan om taxins vara eller inte vara har varit ett hett diskussionsämne i de båda kommunerna den senaste tiden.
- Nu är alla parter beredda att göra det bästa av det här. Vi har haft ett par möten och nu vill vi ge den här lösningen en rejäl chans. En av grunderna är att serva mot tågen, så att man kan ta sig till och från tågen. Vi kommer inte att kunna täcka hela behovet som finns, och det är vi medvetna om, men det löser en del av det. Testperioden är helt klart ett steg i rätt riktning, säger Göran Wigert.

”Väldigt bra”

Reaktionen är positiv även i Rättviks kommun.
- Väldigt bra att vi äntligen kommit på rull med det här, säger kanslichefen Bertil Enmyren, på Rättviks kommun.
Han bekräftar att kommunen har fått ta emot kritik för att det länge saknats taxi för privatpersoner.
- Jag har i alla fall känt av det. Jag vet inte om andra i huset gjort det.
PÄR SÖNNERT
HANS BLOOM

Annons