Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksands artist är här

Leksands nye back Matt Lashoff har landat. Men hockeyutrustningen saknar han.
– Av alla väskor så saknas bara min hockey­utrustning, säger Lashoff till DT-sporten.

Förra veckan gjorde Leksand klart med den 27-årige amerikanske backen Matt Lashoff. På torsdagen, vid lunchtid landade han på Arlanda tillsammans med sin familj; frun Kristin och ­sonen Ryder, 19 månader.
Det blev stressigt i London när familjen skulle byta flyg. Det var med nöd och näppe alla hann med flyget. Det som inte kom med var hockeytrunken.
– Typiskt. Men förhoppningsvis så dyker den upp ganska snart, säger Matt Lashoff.

Med 74 NHL-matcher och 312 AHL-matcher på meritlistan är han i Leksand för att spetsa till backsidan. Förra året spelade han med ZSC Lions i Schweiz efter en svår knäskada året innan i Toronto Marlies.
– Det var en märklig säsong och ett mellanår för mig. Jag fick en annan roll än vad jag är van vid och spelade mycket defensivt, säger han.
Han beskriver sig själv som en tvåvägsback och att året i Schweiz gav honom mycket. Lagets tränare Marc Crawford hjälpte honom mycket i försvarsspelet, vilket också resulterade i att han tillhörde första back­paret före lockoutspelare från NHL.
– Jag vill säga att jag är ­lite mer offensiv än defensiv. Men jag är van med att spela boxplay. Jag anpassar mig utifrån vad tränaren och lagledningen tycker.

När Leksand gick ut på Twitter med att Matt Lashoff var klar så fick den nye backen massvis med gratulationer och välkomnanden från supportrar.
– Det gjorde att jag ser fram emot det här än mer än vad jag redan gjorde. Jag ser fram emot att möta fansen. Jag har spelat i både Boston och Toronto som har många fans i Nordamerika. Men ­efter året i Schweiz kan jag säga att det är total skillnad på atmosfären i Europa. Det är mer underhållande att spela här.

Musiken är också en stor del i Matt Lashoffs liv. Han har spelat in egna låtar och släppt musik. Förra året gjorde han ett framträdande i Zürich. Han kan tänka sig att göra något liknande i Leksand.
– Absolut. Är det tillräckligt många som gillar idén skulle jag inte tveka.
Tidigare i höstas försökte han också ta en plats i Montreal Canadiens organisation men lyckades inte.

– Jag är dock glad att vara i Leksand, det är en bra chans för mig. Sedan får vi se vad som händer i fram­tiden om jag får en chans att åka tillbaka till NHL.
Matt Lashoff debuterar ­inte mot Örebro utan i nästa vecka.
– Jag har inte fått min utrustning. Men vem vet vad som händer. Vi får se vad tränarna säger, säger Matt Lashoff.

Marcus Simm/DT