Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksands hockeytjejer anmälda - rafflande politisk kamp utlovas

Annons

Ska det bli EK´s Plåt/Zmide eller Selek som tar en andra seger i Krylbo Lions tävling Drakbåtsracet. Eller kommer Leksands hockeytjejer att ro hem segern. Just nu pågår förberedelserna för fullt, och 18 lag är anmälda till racet som körs 21 augusti.
En nyhet för året och som kanske kan ge en hint om utgången av hösten val är den politiska kamp som kommer att föras på Dalälvens vatten.

Förberedelserna är nu i full gång inför den tredje upplagan av Krylbo Lions populära tävling Drakbåtsracet. Det är många detaljer som ska ordnas och mycket tid läggs ned för att kunna bjuda bästa möjliga förutsättningar.
Initiativtagare är Bengt-Olov Eriksson och han gläds åt att de två tidigare åren varit riktiga succéer och mycket pekar på att så blir det även i år.
I år har starten för racet flyttats cirka 50 meter uppströms
- För att publiken bättre ska se målgången, säger Leif Folkesson som tillsammans med Bengt -Olov och Yngve Sundberg är på plats vid tävlingsplatsen.
Krylbo Lions hyr in speciella båtar till tävlingen och även ”professionella” styrmän, då det första året visade att det inte är helt lätt att hålla båtarna på rätt kurs. Lagen består av fem par roddare samt en trumslagare.
- Minst två ska vara tjejer, säger Bengt-Olov.

18 lag har anmälts sig, och med det är startfältet fullt. Flera av lagen har varit med samtliga tre åren, däribland EK´s Plåt/Zmide och Selek. Just dessa två lag har segrat i båtkampen och därmed tagit varsin inteckning i vandringspriset.
Några nya lag också anmält sig, bland annat kommer Outokumpu och Stora Enso med lag. Ett spännande lag är Leksands IF:s hockeytjejer som kommer till Krylbo med ett lag för att mäta krafterna med de övriga lagen. Bengt-Olov säger att det inte är styrkan utan mer tekniken och samspelet som är avgörande för utgången av tävlingen.
Det blir även en tävling i tävlingen då det kommer att utspela sig en politiskt kamp på vattnet. Bengt-Olov säger att den borgerliga alliansen kommer att mönstra ett lag som ska möta ett lag från socialdemokratiska alliansen. En extra krydda i den kampen är att valrörelsen nu på allvar börjar dra gång inför valet i september.
Men förutom att vara ett jippo har Drakbåtskampen även en mer allvarlig sida och det är att Krylbo Lions skänker överskottet till olika ändamål. 2008 fick Hjärt- och lungsjukas förening 25 000 kronor, och förra året skänktes 20 000 kronor till Röda Fjäderns aktion för hjärnrelaterade sjukdomar.
Och det är redan bestämt vad årets överskott ska användas till:
- Vi kommer att köpa hjärtstartare, säger Bengt-Olov.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se