Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksands IF får 1 miljon

Leksands IF får i dag drygt 1 miljon kronor av Svenska Spel.
Pengarna ska gå till ungdomsidrott.
– Vi vill rikta ett varmt tack till våra supportrar som tror på oss, säger ordföranden Andreas Hedbom.

Leksands IF är en av landets största vinnare när Svenska Spel i dag för första gången delar ut pengar i sin sponsorsatsning ”50 miljoner till ungdomsidrotten”.
Exakt får LIF 1 062 314 kronor.
Bara tre fotbollsklubbar, Hammarby IF (1,3 miljoner), AIK FF (1,2 miljoner) och Hel-singborgs IF (1,1 miljoner), får mer pengar i hela landet.

Vad ska då Leksands IF göra med pengarna?
– För oss är det en långsiktig satsning. Målet med vår ungdomsverksamhet är att ha en så stor bredd som möjligt. Vi tror att det är den bredden som skapar bra egna produkter och på sikt kan leda till att vi får fler egna juniorer i elitverksamheten. Vi vill skapa bra förutsättningar för att få fram fler spelare som Filip Forsberg och Cecilia Östberg, säger Andreas Hedbom.
Konkret kommer man att:
√ Satsa på ett rekryteringsprojekt där spelare i damlaget fungerar som ambassadörer och erbjuder för-skolebarn och lågstadieelever, pojkar som flickor, goda möjligheter att prova på ishockey. Fler domare behöver man också locka till sig.
√ Undanröja hinder genom att köpa in ett antal låneutrustningar och skapa en fond för de som har svårt att betala deltagaravgiften.
√ Skapa en mötesplats där ungdomar kan samlas, föräldrar värma sig mellan matcher och tränare och ledare ha som träffpunkt.

Näst mest pengar i Dalarna får Mora IK, 134 358 kronor, följt av Brage, 132 009 kronor.
På fjärde plats kommer den lilla innebandy-klubben IBF Säter (en två år gammal sammanslagning mellan Skönvik och Gustafs), som får hela 104 870 kronor.
– Gud vad glad jag blir, men fråga mig inte hur det har gått till. Men jag förstår ju att det är många snälla människor som har registrerat IBF Säter hos Svenska Spel när de lämnat in sina kuponger, säger ordföranden Sara Albenius Öhrn.
– Bara hallhyrorna går loss på 80 000 kronor under en säsong. Vi har beställt nya matchställ för 70 000 också, men något extra ska vi hitta på för ungdomarna med de här pengarna.

Dalkurd FF följer som femma och får 86 890 kronor.

Bosse Hedenskog
Håkan Eriksson