Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksands IF har reglerat skulden

Leksands IF har nu reglerat den återstående miljonskulden till de 154 aktörer som omfattades av den framgångsrika rekonstruktionen.

I vintras hotades Leksands IF och dess arenabolag av konkurs, men en lyckad företagsrekonstruktion, som godkändes i tingsrätten på andra sidan Siljan, räddade klubben.

Nu har LIF också gjort rätt för sig och betalat tillbaka de återstående 25 procenten som skuldavskrivningen handlade om.

– Det har gått bra, inga negativa kommentarer alls utan bara positivt gensvar.

– Fast vi har fått frågor om vad det är för pengar. Vi hade ju väldigt många små fordringsägare som undrat. Många har ju redan skrivit av det här beloppen, berättar Roger Åström, ekonomichef och administrativ chef i Leksands IF.

Konsekvensen av rekonstruktionen är att 154 företag, som hade fordringar på tillsammans 75,7 miljoner på Leksand IF Ishockey AB och Leksand IF Fastighets AB fick en smäll på tillsammans 57 miljoner. De får bara tillbaka 16-17 miljoner nu när Skatteverkets återkrav på lönegarantin också klassas som en oprioriterad fordran.

Störst smäll tar två av LIF:s guldsponsorer Leksands Sparbank som bara får tillbaka 25 procent på sina 33,5 miljoner och Ejendals som hade fordringar på 18 miljoner.

Nu ser Leksands IF:s ekonomi bra ut, säger Roger Åström:

– Men vi håller noga koll på likviditeten för vi lever med stora svängningar när löner, skatter ska ut och det är speluppehåll. Men det var en mycket framgångsrik rekonstruktion för laget.

Bo Joffer
Bo.Joffer@dt.se