Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksands kommun tecknar avtal med Leksand Sport Camp

Ett multisportläger för barn och ungdomar vid Siljan strand? Det är Leksand kommuns ambition tillsammans med Leksand Sports Camp.

Mer för dig som är pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns– Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna– och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Kvartett har gjort appen "Dopinglistan" – för att hjälpa elitidrottare och motionärer

SÅ KÖPER DU PLUS

Leksands Sports Camp är en form av lägerverksamhet. 80 olika aktiviteter, sommarland och boende i stugby. Barn 10-15 år är målgrupppen i samarbetet.

Idén kom Robert Tamm, VD på Mat vid Siljan på för ett par år sedan. Björn Strand tog vid och fortsatte att utveckla idén.

Man samarbetar med flera lokala idrottsföreningar för att locka till sig ledare som är kunniga inom en idrott till exempel.

Nu har man skrivit ett långsiktigt avtal med Leksand kommun och Leksand Resort AB. Syftet är att förbättra barn och ungdomars hälsa samtidigt som man skapar arbetstillfällen och ökade intäkter till Leksands förenings- och näringsliv.

Man har också bestämt att öka chanserna för att alla barn ska kunna vara med. Man delar ut värdecheckar och stipendium i samarbete med företag som vill hjälpa barn till en aktivare fritid.

– Tillsammans kan vi erbjuda en av Sveriges mest kompletta destinationer för sport- och fritidsaktiviteter, säger Åke Sjöberg, samhällsutvecklingschef på Leksands kommun i ett pressmeddelande.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android