Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksands segersvit är bruten

Oskarshamn bröt Leksands segersvit. På hemmaplan föll Leksand med 3-4 efter straffar.
- Det lilla extra fanns inte där i dag, sade Leksandstränaren Andreas Appelgren.

Leksand dominerade första perioden mot ett förvånansvärt tamt Oskarshamn, ett lag som krigar om en plats i förkvalserien. Leksand tog också rättvist ledningen med både 1-0 (Tobias Forsberg)  och 2-0 (Jacob Blomqvist) och allting såg lugnt och stabilt ut. Men Oskarshamn reducerade  med bara 13 sekunder av perioden.
- Vi kommer ut helt okej och spelar okej första tio, sade Appelgren.
Med 2-0 efter 15 minuter mot ett blekt motståndarlag började Leksandsspelet hacka.
- Vi börjar slarva redan efter 1-0. Efter 2-0 tror vi det är klart och vi börjar slarva och fuska.

Leksand var det spelmässigt bästa laget under hela matchen och skapade massor av lägen men skärpan i avsluten saknades.
- Jag har en viss förståelse för att det lilla extra inte fanns där hos killarna, det har hänt en hel del i veckan. Dels har vi blivit klara för kvalserien och så har det hän en del annat, sade Appelgren och syftade förstås på att Leksands ackord godkändes.

Appelgren sade att han hade en del funderingar inför matchen.
- Vi kom ut bra. Jag var mer orolig för inledningen  än hur vi skulle avsluta. Det blev tvärtom. Men sammantaget ingen bra match av oss. 

Om matchen var betydelslös för Leksand var den destpo mer betydelsefull för Oskarshman med Leksandsbekantingen Fredrik Söderström i båset.

- De två poängen vi får med oss har fantatstiskt stor betydelse för oss. Hade någon sagt efter första att vi skulle få poäng med oss hade det i så fall varit efter väpnat rån, sade han.

Lars Ingvar Eriksson

Leksand-Oskarshamn 3-4 (2–1, 1–1, 0–1, 0–0, 0–1)
Första perioden: 1–0 (8.58) Tobias Forsberg (Jon Knuts), 2–0 (14.54) Jacob Blomqvist (Fredrik Händemark), 2–1 (19.47) Samuel Lofquist.
Andra perioden: 3–1 (5.16) Fredrik Händemark (Pelle Prestberg), 3–2 (9.39) Victor Backman (Niklas Enberg).
Tredje perioden: 3–3 (17.32) Dave Lindarv (Stefan Öhman, Andreas Valdix).
Avgörande: Maksim Matusjkin.
Skott: 42–27 (15–8, 11–10, 11–7, 5–1, 0–1).
Utvisningar:  Leksand: 4x2. Oskarshamn: 4x2.
Domare: Pierre Schilken, Luleå.
Publik: 5 414.


Leksand: Erik Hanses (Oscar Alsenfelt) – Kevin Kapstad, Mattias Timander, Jens Bergenström, Johan Ryno, Mark Hurtubise – Johan Svedberg, Patrik Hersley, Michael Raffl, Pär Edblom, Filip Forsberg – Patrik Norén, Joonas Rönnberg, Jon Knuts, Gabriel Karlsson, Tobias Forsberg – Jacob Blomqvist, Fredrik Händemark, Pelle Prestberg– Alen Bibic.