Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksandsföretag fick uppdraget

Om alla bitar faller på plats är det Leksandsföretaget Nils Skoglund som kommer att bygga den nya brandstationen i Vansbro. De hade det lägsta anbudet på knappt 29 miljoner kronor.
– Det passar oss utmärkt, vi är precis klara med ett projekt i Vansbro, säger Thomas Nääs, projektansvarig.

Under torsdagen togs tilldelningsbeslutet för vem som skulle bygga brandstationen i Vansbro. Tre anbud hade kommit in och mellan det dyraste och billigaste skilde det lite drygt två miljoner kronor. Nils Skoglund AB var billigast med knappt 29 miljoner kronor, därefter kom Skanska med ganska exakt 30 miljoner kronor och dyrast var Grytnäs AB med några kronor över 31 miljoner kronor.
– När vi vägt samman det hela så var budet från Nils Skoglund det bästa, även om Skanska hade bättre referensbyggen, säger Jan Bjelvenmark, Vansbro kommun.

För Bjelvenmark är målsättningen klar, när Arbetsmiljöverkets vite faller ut den 4 september 2014 ska den nya stationen stå klar.
– Vi kommer att se över tidsplanen och blir det en någorlunda mild vinter och den inte kommer allt för tidigt så ser jag inget i dag som kan göra att vi inte ska vara klara till utsatt datum, säger Thomas Nääs, projektledare vid Nils Skoglund AB.
Enligt honom kommer de att göra upphandlingen så fort som möjligt av exempelvis de markarbeten som måste igång.
– Även om vi formellt inte kan börja förrän tidigast den 26 augusti så kan vi villkora upphandlingen och på det viset får vi lite extra tid på oss, poängterar Thomas Nääs.

Eftersom det handlar om cirka 1 200 kvadratmeter stora lokaler så går det att ha mycket folk på plats samtidigt under bygget.
– De hantverkarresurser som vi behöver har vi själva och dessutom finns det mer personal tillgänglig om vi behöver anställa fler, uppger Nääs.
Målsättningen är att grunden till byggnaden ska vara klar innan vintern kommer.
– Skulle det inte vara så, går det att bygga i varje fall men det drar med sig ökade kostnader och det är ju inte bra, summerar Thomas Nääs.

Sven Thomsen/DT