Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksandsförlust i Småland

Två dåliga perioder och en bra räckte inte för Leksand i bortamötet med Växjö. Hemmalaget vann rättvist med 4-3 efter att ha haft ledningen i princip hela matchen.

Leksand fick en mardrömsstart med ett baklängesmål redan efter 54 sekunder. Johan Ryno slarvade med pucken i egen zon och Dennis Rasmussen skickade in pucken mot mål. Leksandsbacken Matt Lashoff försökte avvärja men pucken styrdes oturligt på honom och ställde Joel Gistedt i Leksandsmålet. Ryno fick dock snabbt revansch, i spel fem mot fyra kvitterade han efter sex minuter. Växjö gick ändå till pausvila med ledning 2-1, andra målet gjordes med drygt en minut kvar av perioden.
Leksand inledde andra perioden skapligt men ändå var det Växjö som utökade ledningen till 3-1 genom Leksandsfostrade David Åslin. Leksand hade svårt att skapa långa anfall och de heta målchanserna var lätträknade. Växjö hade flera lägen att punktera matchen, bland annat tre ramträffar i mittperioden.
- Vi behöver ha högre fart och mer folk framför mål. Vi sköt bara fyra skott i andra perioden och det är för lite för att vi ska kunna vinna, sade Jens Bergenström till Cmore i andra pausen.

I tredje såg det klart bättre ut för dalalaget. Högre fart, mer folk på mål och stundtals skapade Leksand tryck på Växjö och reduceringen kom också efter drygt sju minuter. Jens Jakobs gjorde sitt andra byte för kvällen och han slog 3-2, fint framspelad av Jon Knuts.

Leksand hade bud även på kvitteringen men fick inte in pucken och med en och en halv minut kvar  lämnade utmärkte målvakten Joel Gistedt kassen och Leksand spelade sex mot fem. Men istället för kvittering gjorde Växjö 4-2 i tom bur. Leksand gav dock inte upp och Patrik Hersley dundrade in reduceringen med halvminuten kvar. Närmare än så kom dock inte Leksand och den andra raka förlusten bokfördes.
- Det känns ganska surt, sade Jens Jakobs till Cmore efter matchen.
- Synd att det gick hela vägen, fortsatte han.
Jakobs har varit petad ett längre tag och har inte ens varit ombytt de senaste matcherna.
- Inte så kul. Men det är bara att hålla huvudet högt, träna på och vara redo när chansen kommer.

Helt klart känns det som att Leksand har hamnat i en svacka efter uppehållet. Både mot Linköping och Växjö har Leksand inte riktigt varit med i matcherna.
Positivt för Leksand var att Joel Gistedt återigen visade att laget har två riktigt bra målvakter. Nya backen Matt Lashoff ser ut att bli ett bra tillskott. Mindre bra är att tränaren Andreas Appelgren har svårt att hitta rätt i formationerna. Den här gången fick Ryan Russel chansen i förstaformationen tillsammans med Fabian Brunnström och Micke Johansson och det var väl inget fel på hans insats, däremot känns det som att Micke Johansson tappat formen.

Återigen var Gabriel Karlssons formation den bästa och det var också den enda som var orörd jämfört med förra matchen.
Nästa match för Leksand är mot HV 71 hemma på onsdag.

Lars Ingvar ErikssonVäxjö - Leksand 4-3 (2-1,1-0,1-2)

Första perioden: 1-0 (0.54) Dennis Rasmussen, 1-1 (6.00) Johan Ryno (Micke Johansson), 2-1 (18.52) Johan Markusson (David Åslin).
Andra perioden: 3-1 (30.14) David Åslin (Welch/Rasmussen) 
Tredje perioden: 3-2 (47.24) Jens Jakobs (Jon Knuts), 4-2 (59.00) Erik Josefsson(Murphy/Rasmussen), 4-3 (59.31) Patrik Hersley (Micke Johansson/Jacob Blomqvist)
Skott: 28-19 (16-6,7-4,5-9) 
Utvisningar: Växjö: 5x2 LIF: 4x2 
Domare: Marcus Vinnerborg,Mikael Holm 
Publik: 5750

Leksand : Joel Gistedt, (Oscar Alsenfelt)  – Patrik Hersley, Johan Svedberg, Fabian Brunnström, Mikael Johansson, Ryan Russel – Matt Lashoff, Kevin Kapstad, Matt Fornataro,  Johan Ryno, Jacob de la Rose – Mattias Nilsson, Joonas Rönnberg, Jacob Blomqvist, Pär Edblom, Jens Bergenström,  – Tobias Forsberg, Gabriel Karlsson, Jon Knuts. Extra spelare: Tom Linder, Jens Jakobs.