Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksandsförlust mot Linköping

Leksand gjorde ingen av säsongens bättre matcher när de på söndagskvällen mötte Linköping i SHL-hockeyn hemma i Tegera Arena.
Leksand inkasserade veckans andra förlust, av lika många möjliga, efter 1-4.
– Vi spelade inte bra de första sju minuterna, sa Andreas Appelgren, i en av pausintervjuerna med Cmore.

Leksand fick en tung öppning med två baklängesmål bokförda redan efter drygt sju minuter. Linköpings mål, som för övrigt blev de enda som noterades i den första perioden.
Leksand inte ofarligt, exempelvis inte i samband med den en och en halv minut som LIF fick spela i numerärt överläge i slutminuterna.
LIF:arna hade svårast med Linköpings förstakedja, som fick styra och ställa lite väl mycket ibland. Åtminstone med Leksandsögon sett.

Jon Knuts var inte nöjd efter första perioden.
– Vi har stillastående och passiva, kommer inte med fart som vi har pratat om. Nej, det är ingenting som är bra egentligen. Tur att det är två perioder kvar, sa han till Cmore efter första perioden.
Trots 2-0-ledning var inte heller Simon Hjalmarsson, Linköping, nöjd:
– Vi får vara glada att vi leder med 2-0. Med lite otur kunde de haft två puckar innte. Vi måste vara mer ödmjuka i egen zon, sa han till Cmore under pausintervjun.

Inför starten av period nummer två konstaterade LIF-tränaren Andreas Appelgren i Cmore-intervjun.
– Vi spelade inte bra de första sju minuterna, fram till deras 2-0. Sista tio spelade vi däremot okej.
Knappt fyra minuter in i andra perioden för säsongen befäste Patrik Hersley sin placering i toppen av SHL-skytteligan nära han reducerade till 1-2. Säsongens 16:e mål för honom.
Leksand har inlett mellanakten betydligt bättre och pressar Linköping så pass att Östgötarnas tränare Roger Melin valde att ta time out efter drygt åtta minuter.
Trots Leksands stundtals kraftiga press var det Linköping som gjorde matchens nästa mål, 1-3, direkt efter en tekning. En puck som inte såg ut att kunna vara helt otagbar för Joel Gistedt, som vaktar leksandskassen ikväll.
Under en Linköpingsutvisning efter drygt 16 minuter åstadkom inte Leksand nämnvärt mycket framåt.
Efter LHC-timeouten kom laget tillbaka och det blev jämnare.
Leksands lagkapten Gabriel Karlsson summerade andra perioden i Cmore:

– Vi ville komma ut hårt och få ett mål. Fortsatte med bra lägen efter målet, tyvärr fick de in trean lite slarvigt. Får försöka komma ut i tredje som vi gjorde i andra.
Riktigt som kapten Karlsson ville att Leksand skulle inleda tredje rundan har det inte blivit.
Emellanåt har LIF-försvaret agerat lite passivt, men än så länge fortfarande 1-3.
Ganska många tomma stolar och ståplatser i arenan ikväll. "Bara" 5 712 personer har räknats in i Tegera ikväll.
Är matchen avgjord nu? Tja, riktig uppförsbacke är det i alla fall sedan Jonas Almtorp skjutit stolpe in efter knappt sju minuter av tredje, 1-4 står det det på mediakuben nu.
Mycket Linköping ett tag nu, när halva den sista är spelad. Leksand - närmare bestämt Mikael Johansson - får i alla fall en utvisning med sig. Han blir hakad långt in i anfallszon av senaste målskytten, som får sätta sig i utvisningsbåset. Leksand skapade en del farligheter, men inget av riktigt vasst snitt.
Matchens sista power break nu, 13:23 spelat.
Nej, det här är inte Leksands kväll, visst en del ströchanser för LIF:arna så här i slutet av matchen, men Linköping närmare ett femte mål än Leksand ytterligare en reducering.
Linköping verkar vara rena mardrömsmotståndet för Leksand. Hittills den här säsongen har lagen mötts tre gånger, LIF har gjort endast tre  mål medan Linköping gjort 15 mål.

Andreas Appelgren tyckte, när han intervjuades av Cmore att Leksand gav bort matchen under de första sex-sju minuterna.
– Det kändes som att vi hade dem på gaffeln när vi gjorde 2-1, men så kom ett mål direkt efter tekning.
På onsdag väntar Luleå på bortais för Leksand. Det är ett lag som LIF haft betydligt lättare mot hittills under säsongen. Det har varit, inte minst sett till resultaten, jämna bataljer.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se