Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksandskollaps i Örebro

Leksand såg ut att gå mot sin andra raka seger i kvalserien till elitserien. Dalalaget hade 2-0 efter första perioden borta mot Örebro men hemmalaget vände och gjorde fem raka mål.
- Jag är besviken över att vi inte kan hantera tvåmålsöverläget. Vi skänker bort matchen, sade Leksandstränaren Andreas Appelgren till Viasat.

Örebro kom ut starkt i första perioden och skapade flera bra lägen men Erik Hanses i Leksandsmålet höll rent. 3.07 in i perioden fick Leksand matchens första power play och 15 sekunder hade Leksand spräckt nollan genom Gabriel Karlsson.
Efter ledningsmålet kändes det som att Örebro tappade initiativet och än mer förstärktes den känslan efter att Michael Raffl gjorde 2-0.
- Vi har bra kontroll, vi har två frilägen plus ett strålande power play i andra perioden. Men sedan vänder matchen över, sade en besviken Appelgren.

Att Örebro kom tillbaka kändes mer som en konsekvens av att Leksand vek ner sig än av Örebros förmåga.
- Vi blir bekväma och ville inte sticka in näsan. Samtidigt växer Örebro in i matchen och vi går ifrån vårt koncept. När de gör 2-2 blir vi för ivriga, sade Appelgren.
Dessutom hade inte Erik Hanses i Leksandsmålet sin bästa kväll i karriären. I andra perioden sköt Örebro fyra skott och gjorde två mål. Hanses hade en räddningsprocent på svaga 77,27 och det håller inte i en kvalserie.

För Leksand gäller det att glömma matchen snabbt och komma tillbaka i vinnarspåret i nästa drabbning, Rögle borta på tisdag.
- Tio matcher ska spelas i kvalserien, nu lägger vi den här åt sidan, sade Leksandstränaren.

Lördagens övriga matcher slutade med seger för Västerås mot Timrå efter straffar (2-1) och Rögleseger borta mot Södertälje (4-1). Det innebär att Västerås överraskande toppar tabellen med fem poäng, detta efter att ha mött de två elitserielagen i inledningsmatcherna. Örebro ligger lika överraskande tvåa med fyra poäng. Rögle, Timrå och Leksand har tre poäng medan Södertälje är poänglöst så här långt.

Lars Ingvar Eriksson

Örebro-Leksand 5-2 (0-2,2-0,3-0)

Mål: 0-1 5/4 (3.22) Gabriel Karlsson (M. Raffl/Ryno), 0-2 (9.15) Michael Raffl (F. Forsberg), 1-2 (30.09) Anders Eriksson (Petersson/K. Olsson), 2-2 (38.36) Marcus Weinstock (A. Eriksson/Sandberg), 3-2 (48.26) Conny Strömberg (Gartner/K. Olsson), 4-2 (53.16) Johan Sjödell-Wiklander (Weinstock/Petersson), 5-2 5/4 (56.05) Kalle Olsson (Motin)
Skott: 22-23 (7-8,4-11,11-4)
Utv: ÖHK: 4x2 LIF: 6x2
Domare: Mikael Andersson,Shane Warschaw
Publik: 5 065