Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksandsseger efter urladdning

Leksand har genom åren haft problem med Sundsvall och hade det även inledningsvis i den här matchen.
Redan efter 3.41 tog Sundsvall ledningen, efter att backen Kim Lennhammer, helt oattackerad, tilläts gå runt buren och pricka in pucken bakom Joel Gistedt i Leksandskassen.
Knappt två minuter senare borde hemmalaget ha utökat till 2–0, men John Westin misslyckades med att få in pucken i det helt öppna målet.
Leksands spel var direkt dåligt i drygt halva perioden, men ett numerärt överläge fick fart på spelet och gav även ett kvitteringsmål.
Backen Patrik Hersley prickade in pucken med ett distinkt skott på Sundsvallsmålvakten Sammy Gustafssons klubbsida.

Efter målet tog Leksand över spelet, men målen, trots fina chanser av bland annat Tobias Forsberg och Mikael Johansson, uteblev.
Leksand inledde den andra perioden i numerärt överläge, men skapade inga vassa chanser.
Även ett numerärt överläge några minuter senare blev resultatlöst, och bara sekunder efter att Sundsvall blivit fulltaligt tog hemmalaget ledningen på nytt.
Emil Lundqvist hittade en lucka mellan Joel Gistedts ben, men det var ett mål som inte såg otagbart ut.
I den tredje perioden fick Leksand utdelning på spelövertaget och efter 3.28 kvitterade Tobias Forsberg i en spelvändning.
Men det var backen Patrik Hersley som var Leksands store spelare.

Efter 8.05 dunkade han in 3–2 och nio minuter senare avgjorde han matchen med sitt tredje mål för kvällen – fram till 4–2.
– När man inte riktigt går in hundra så hamnar man på efterkälken, men samtidigt gör Sundsvall en bra match. Men det var aldrig någon fara för segern, säger Appelgren.
Leksand fortsätter spelet i SCA-cupen med match mot Timrå fredag kväll och Modo lördag eftermiddag.
Alla matcher kan ses via dt.se.

Thomas Lind/DT