Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksandstränare Hedberg full av förväntan inför premiären

I morgon drar Leksands damer igång rikssseriespelet.
Och målsättningen är hög:
– Vi siktar på att ta oss direkt till semifinal, säger tränaren Ulf Hedberg.

I våras tog sig Leksands damer till SM-kvartsfinal, men där satte Linköping stopp för dalalagets medaljjakt.
Nu har Leksand laddat om:
– Det känns väldigt bra inför säsongen. Jag räknar med att vi ska vara med i toppen av tabellen. Mitt tips är att vi, Modo och Linköping tar de tre topplaceringarna, säger tränaren Ulf Hedberg.
Leksand har till årets säsong förstärkt målvaktssidan med den kanadensiska keepern Kirsten Olychuck:
– Att hon valde oss beror mycket på kontakter. Peter Elander (tidigare förbundskapten) visste att vi var på jakt efter en målvakt, och han tipsade oss om Kirsten. Och hon är väldigt bra, framför allt har hon en väldigt bra klubbteknik, säger Hedberg.
Dessutom har Fanny Rask och Sophie Westlund återvänt från Linköping:
– De var bara med fram till jul förra året, sedan hade de lite strul och fick träna med U16-laget under resten av säsongen. Och det är klart att det tar lite tid att komma in i det igen. Dessutom fick vi ett nyförvärv för ett par dagar sedan i Heidi Hirvonen som gör sin första säsong i ett damlag. Fram till nu har hon spelat i Flemingsbergs juniorlag, säger Hedberg.
På förlustsidan finns Rebecca Lundgren som tidigt aviserade att hon skulle lägga av, och det beslutet tog för en tid sedan även Marina Modigh.
Dessutom kommer det att dröja till efter jul innan Anna Borgqvist är tillbaka efter den korsbandsskada som hon ådrog sig i slutet av förra säsongen.
I helgen spelar Leksandsdamerna två matcher. På söndag är det AIK som står för motståndet, men innan dess väntar nykomlingen Ormsta:
– De har ett ungt lag med många spelare som är med i J18-landslaget. Men det känns som en match som vi ska vinna.

Vad kommer att vara Leksands signum under årets säsong?
– Energin och farten. Och vi är väldigt bra framåt, och vi känns starkare även i defensiven. Det känns som att det kommer att bli en rolig säsong, säger tränaren Ulf Hedberg.

MÅRTEN LÅNG