Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lekstuga när IBF vann

IBF Falun gjorde sin plikt och besegrade bottenlaget Jönköping med komfortabla 11–3.

Långa stunder var det lekstuga och i stället för skott kom det en passning extra för att göra det så snyggt som möjligt.

– Jag tycker ändå att vi inte gjorde någon bra match. Resultatet är okej, men prestationen var sådär, säger Faluns tränare Andreas Lundmark.

innebandy superligan
– Vi bjuder på alldeles för många spelvändningar och 3–0 i första perioden var smickrande, vårt spel var alldeles för nonchalant både med och utan boll. Det var Måns i målet som höll oss kvar i matchen, 2–2 hade varit mest rättvist efter första perioden.
– Andra perioden var heller inte bra, men jag tycker vi spelade upp oss i tredje perioden, den var klart godkänd. Men som helhet hade vi förlorat den här matchen om vi mött ett bättre motstånd, fortsätter Lundmark.
I andra perioden gick Jönköping upp från 4–0 till 4–2 och det var enda gången i matchen som det blev lite nerv. Men Falun återställde ordningen med två snabba mål fram till 6–2 på 47 sekunder.
Resten av matchen blev en enda lång transportsträcka.
Publiken fick dock se en hel del snygga mål, även om matchen var något avslagen. Spänningsmomentet fanns ju inte.

Det som var glädjande var att flera av Faluns spelare som inte förekommer så ofta i målprotokollet fick göra mål. Bland andra centern i tredjefemman Ciya Hajo, som gjorde en riktigt bra match och svarade bland annat för två mål och två assist.
– Det är inte varje dag det händer, kanske en gång per år, men jag orkade springa i dag och det kändes bra även om jag får ont i min högra stortå emellanåt. Specielt vid bytena och efter matchen, säger Hajo.
– Jag bröt den för några år sedan i en fotbollsmatch i Alfta och sedan har brosk bildats som trycker inne i skon. Men det stör mig inte så mycket under matcherna utan mest efteråt.
Faluns seger innebär att de gick upp på andra-plats i tabellen före Pixbo som förlorade mot AIK med 3–4.
Nu väntar Helsingborg på bortaplan innan Finnkampen.
– Helsingborg borta är en tuff match, det vet vi och det går inte spela som mot Jönköping då förlorar vi. Men å andra sidan kommer tändningen att bli annorlunda i den matchen, nu var det lite si och så med med den varan, säger Andreas Lundmark.

Håkan Eriksson

Falun–Jönköping 11–3 (3–0, 5–2, 3–1)
Första perioden: 1–0 (3,01) Mattias Carlgren (Alexander Rudd), 2–0 (8,28) Ciya Hajo (Jonas Adriansson), 3–0 (Johan Tomth (Jakob Lundmark).
Andra perioden: 4–0 (1,27) Rasmus Enström (Alexander Galante Carlström), 4–1 (4,45) Johan Nygårdh (Andreas Nordh), 4–2 (8,34) Andreas Livh (Johan Nygårdh) spel fem mot fyra, 5–2 (14,01) Ciya Hajo (Jonas Adriansson), 6–2 (14,48) Alexander Rudd (Rasmus Enström), 7–2 (17,13) Alexander Galante Carlström (Alexander Rudd) spel fem mot fyra, 8–2 (19,09) Alexander Galante Carlström (Billy Nilsson) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 9–2 (14,36) Rasmus Enström (Alexander Rudd), 10–2 (15,12) Jakob Lundmark (Ciya Hajo), 11–2 (17,12) Jonas Svahn (Ciya Hajo), 11–3 (17,46) Andreas Nordh (Johan Nygårdh).
Skott: 31–14 (7–4, 13–7, 11–3)
Utvisningar, Falun: Jonas Adriansson 2, Johannes Larsson 2, Ciya Hajo 2. Jönköping: Martin Ojaniemi 2+2, Andreas Nordh 2.
Domare: Thomas Andersson och Rickard Wissman, Stockholm.
Publik: 804.
Falun: Måns Parsjö-Tegnér (Johan Rehn) Adam Fernqvist, Johan Tomth, Alexander Galante Carlström, Alexander Rudd, Rasmus Enström – Mattias Carlgren, Johannes Larsson, Johannes Skog, Jonas Svahn, Billy Nilsson – Jakob Lundmark, Ciya Hajo, Jonas Adriansson – Hassan Hajo.
”Som helhet hade vi förlorat den här matchen om vi mött ett bättre motstånd”