Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Ph om varför hon valde att arbeta med Orup

Annons

Senaste gången Lena Philipsson besökte Leksand var hon programledare för Melodifestivalen. Nu är hon tillbaka, men som artist. I kväll kommer hon och Orup till Ejendals arena med sin show.

När DD når Lena Ph sitter hon i en buss på väg till Västerås. Med fyra helger kvar har hon och Orup kommit halvvägs på sin succéturné, sonika döpt till "Lena + Orup". När turnén är avslutad kommer de ha besökt hela Sverige; Luleå högst upp, Malmö längst ned.

Hur är det att resa Sverige runt i en buss?
- Det går ganska bra, vi har väldigt roligt i bussen faktiskt. Och på många orter har vi dubbelspelningar, så att man stannar några dagar på samma ställe.

Hur kommer det sig att du och Orup arbetar tillsammans?
- Orup var inte hetast i Sverige när vi började arbeta med "Det gör ont" inför Melodifestivalen 2004, så han kunde lägga ned sin tid på mig. Jag vet faktiskt inte hur det kom sig att jag tänkte på honom först, kanske för att man försöker hitta någon som inte blivit "använd" på ett tag. Vi har rätt mycket gemensamt. Han har en glamourådra i sig också, och texterna han skriver passar även in på mig.

Hur vet man om en låt kommer bli bra?
- Det vet jag inte, du får fråga Orup, han vet. Jag är ingen hit-picker.

Ni har haft showen ihop sedan 2007, och precis släppt en skiva. Hur fungerar samarbetet?
- Jättebra. Vi möts på halva vägen. Steget var inte långt till att göra en skiva.

Du har varit i branschen länge nu, hur gör man för att stanna kvar?
- Om man ska vara kvar länge så måste man vara duktig på det man gör. Jag gillar att stå på scenen, göra shower med blandade låtar, sång, piano, dans och skoj; jag gillar när det är allt. Man dras till det man tycker är kul, och det är man också bra på.

Hur ser framtiden ut?
- Musik kan man hålla på med till dess att man dör, men jag tar det lite som det kommer. Det finns mycket man kan göra det i den här branschen, musikaler exempelvis. Men jag har svårt att se mig själv i ett 9-5 jobb, jag förstår inte hur folk orkar! Det bästa med mitt jobb är de flexibla arbetstiderna, på så sätt har jag varit bortskämd, vad jag än gör kommer jag vilja bestämma över min tid.

MÄRIT RÖNNOLS

Mer läsning

Annons