Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lenas danskväll blev en succé

– Det gick jättebra. Det kom över 300 personer.
Lena Svenssons vågspel med att arrangera en danskväll i Folkets hus, blev till ett positivt utropstecken.

Den 38-åriga dansarrangören tycker att det blev så bra det kunde bli nu när hon hade bokat dansbandet Expanders från Piteå.
– Man kan inte heller ta in för mycket folk, det ska vara möjligt att få plats att dansa och det var det. Det gäller att få ett gott rykte.
Även om det på förhand kunde finnas farhågor för ett ekonomiskt vågspel, så hade hon redan innan lördagens succékväll bokat ytterligare ett dansarrangemang.
– Zlips kommer hit den 12 oktober.

Kan det bli ytterligare något arrangemang däremellan?
– Nej, Dans på folkan har något i Ludvika i april och i maj börjar sommardanserna. När det är fint väder ska folk gå ut och dansa och inte behöva vara inne i en mörk lokal. Framåt oktober kan det vara ganska kul att ha något här i Folkets hus igen.

Tidningen träffar Lena Svensson i Folkets hus på söndagseftermiddagen. Hon ser inte ett dugg trött ut trots att hon inte kom i säng hemma i Ludvika förrän vid halv fyratiden på söndagsmorgonen för att sedan åka tillbaka till Smedjebacken under tidiga förmiddagen. Här i Folkets hus har hon nämligen under helgen stått som arrangör av en nybörjarkurs i foxtrot. En kurs som lockade drygt 50 deltagare.
– Det är deltagare från Norge, Sundsvall, Motala och naturligtvis även Ludvika och Smedjebacken och andra närbelägna orter. 90, 95 procent av dem var med i går kväll på dansen.

För Lena Svensson är danskurser inget nytt. Det har hon arrangerat i Smedjebacken sedan 2005 och det brukar bli två – fyra större kurser varje år. Nästa kurs av det slaget kommer att hållas i samband med danskvällen i oktober. Är det något som Lena Svensson önskar sig inför det arrangemanget så är det bättre uppställning från Folkets hus.
– Jag har inget tillstånd att sälja alkohol. Det minsta man kan begära är att Folkets hus öppnar sin bar. Om inte annat så kanske de får hit 20, 30 smedjebacksbor och så får de en intäkt till Folkets hus, resonerar hon.

Torbjörn Granling/DT