Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIF-coachen: ”Ser bättre ut än vi trodde”

Annons

Leksand har varit förskonat från skador – men senast mot HV71 saknades Matt Lashoff (sjuk), Ryan Russell (underkroppsskada) och Joel Gistedt (käkfraktur).
Mot Frölunda i kväll kan Matt Lashoff göra sin första match inför hemmapubliken.
– Lashoff tränade för fullt i dag, sedan får vi se om han är med i line-upen i morgon.
Även Ryan Russell är på väg tillbaka.
– Han har haft lite problem med en underkroppsskada. Men, han provade i dag och han kommer att prova i morgon också.

Det är inget allvarligt med Russell alltså?
– Nej, det är det inte.

Leksands vann senast – och snart finns Russell och Lashoff tillgängliga.
– Det blir en positiv utmaning för oss som tränare. Det är många som är med och slåss om det. Vi får se om det blir några förändringar. Det tar vi i morgon.
Rapporterna om käkskadade Joel Gistedt låter också positiva.
– Nu har vi två matcher kvar innan uppehållet, sedan får vi en hel veckas ledigt eftersom det är landskamper. Joel ska kunna vara i träning när serien drar i gång efter uppehållet. Det ser bättre ut än vi trodde.

Under torsdagen hade Leksand sålt 7 400 biljetter och det ser ut att bil slutsålt.
– Det är viktigt för grabbarna, som tränare och för Leksand som lag. Vi vill spela bättre på hemmaplan. Över en lång säsong är det viktigt att ha ett bra hemmaspel och där tycker jag att vi blir bättre och bättre.
– Det som imponerar mest på mig är två matcher på bortaplan. Det är i Karlstad och k Scandinavium. Det känns nästa som om vi spelar på hemmaplan. Det har varit häftigt.

Markus Bäckström/DT