Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIF redo för fullsatt Hovet

Redan kvalserieklara Lek-sand ställs i kväll mot ett i alla högsta grad kvalseriejagande Djurgården på ett fullsatt Hovet.
– Att tagga till inför en sån här match ska inte vara några problem alls, säger assisterande Leksands-tränaren Pär Hellenberg till leksandsif.se.

Serieledaren Leksand är inför kvällens möte uppe på 103 poäng, medan den allsvenska nykomlingen Djurgården i nuläget är en enda poäng ifrån en direktplats till kvalet.
– Vi vet att Djurgården är bra och även om de hamnat i underläge på hemmaplan i några matcher så har de alltid kommit tillbaka in i matchen. De vill, precis som vi, spela med mycket fart och det gäller för oss att tuffa till oss framför bägge målen, menar ”Hellas”, som tror att powerplay och boxplay kommer att vara avgörande.
– Det är sådana saker som brukar avgöra sådana här täta matcher. Vi måste få igång vårt pp lite mer. Vi har spelat hyfsat bra men inte fått in pucken. Vi har saknat den där sista procenten i offerviljan. Det kommer att göra ont framför målen och det måste det få göra under de här sista matcherna på säsongen.

Inför lördagens hemmamatch mot Oskarshamn hade Leksand tio raka segrar, men fick då ”bara” med sig en poäng efter en förlust efter straffar.
Djurgården svarade samtidigt för en imponerade 4–0-seger borta mot Bik Karlskoga. Ett Karl-skoga som i nuläget har parkerat på den sista direktplatsen, och som i kväll ställs mot Västerås, som i sin tur ligger på samma poäng som Djurgården.
Dags för ännu en rafflande och ganska avgörande omgång av hockeyallsvenskan med andra ord.