Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lillebror stämmer sin storebror på 40 000

Annons
I Falu tingsrätt ligger nu stämning där den 66-årige lillebrodern stämmer sin 67-årige storebror och kräver 39 308 kronor plus ränta.De båda bröderna har genom åren varit utåtriktade och offensiva. Deras verksamhet har gjort dem till lokalkändisar.

En av dem har dessutom har dessutom haft framstående position inom idrotten.
Efter en allvarlig kris inom deras gemensamma verksamhet för tiotalet år sedan lämnade den yngre brodern det gemensamma företaget.

Stämningen gäller en försäljning av en gemensamt ägd fastighet i en annan dalakommun.
Enligt stämningen såldes den hösten 2012 för ett av bröderna överenskommet pris om 100 000 kronor. De nya ägarna ska ha tillträtt 1 september förra året.
Storebror tog ansvaret för försäljningen - och pengarna, hävdar lillebror i stämningen. Han yrkar nu att Falu tingsrätt ska förpliktiga storebror att betala 39 308 kronor varav 29 729 kronor utgör hans del av likviden och 18 579 kostnader han betalat då brodern inte gjort det.
I stämningen summerar lillebror hur han betala 44 850 kronor av de 58 542 kronor det kostat att hålla den sålda fastigheten i skick. De de varit överens om att dela kostnaderna vill han ha 18 579 kronor av brodern.

Han hävdar vidare att brodern genom att inte redovisa försäljningen i tid orsakat att han inte kunnat deklarera i tid och därför drabbats av 3 000 kronor i förseningsavgift.
Gubb Jan Stigson

gubb-jan.stigson@daladem.se