Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lima MS rustar för SM-final

INSÄNT MATERIAL/Nyasfalterad startplatta och för första gången kvinnlig tävlingsledare. Lima MS rustar inför finalen i back-SM uppför Mattsåsen.

Annons

Bilar och motorer är inte längre bara männens värld. När det livaktiga motorsällskapet i Lima återigen anordnar en deltävling i svenskt mästerskap för backe andra helgen i september, har Ann-Christin Renhall tagit över som tävlingsledare. Det efter att under flera år ha varit biträdande, även i vinterns stora höjdpunkt rallyt LBC-Ruschen. På frågan om det är någon skillnad att vara tävlingsledare skrattar hon gott:

– Ja, nu törs jag ta egna beslut. För jag har en stab runt mig som jag känner mig trygg med och kan delegera till.

Totalt är ett 50-tal ideella krafter igång både före och under tävlingen för att få en värdig final. Minst lika många förare från hela Mellansverige väntas till start. Mästerskapet har omfattat fem deltävlingar, med start i Järbo i maj. Banan i Lima startar strax intill riksväg 66 i Torgås, och slingrar sig upp genom skogen till motorstadion utefter vägen till Mattsåsen. Den gamla krackelerade startplattan har fräschats upp med fyrtio meter ny asfalt, 3,5 meterbrett.

– Förut har vi haft två djupa startspår där plattan tog slut. Nu är den betydligt längre för att förarna ska hinna få i tvåans växel innan de går över på grus, säger Johan Eriksson.

Några av klubbens förare har anmält sig till själva tävlingen, bland annat forne tävlingsledaren Sune Rickardsson i sin trimmade Volvo S40. Utmana kommer han att göra, men någon medalj blir det inte. Då skulle han ha kört mer än en enda deltävling.

Kampen om guldet i tyngsta klassen står istället mellan herrarna Christer Nilsson, Sandvikens MK, och Lars Svensson, SMK Hälsinge. Också de kör Volvo S40. Totalt ska tre SM-klasser avgöras samt en med status av riksmästerskap. En deltävling på lördagen, och avslutande final på söndagen. Däremellan samkväm i septemberkvällen med grillen tänd och trubadur på plats.

Fakta

Lima MS grundades: 1973

Antal medlemmar: Drygt 600

Arrangerar: Back-SM 10-11/9 i Mattsåsbacken

Tävlingens namn: Lima Racet

Backens längd: 1266 meter

Första start: 10.00

Transport: Klubben skjutsar publiken upp i minivans.

Hemmaåkare till start: Sune Rickardsson, Mikael Johansson, Bengt Johansson och Andreas Levin.