Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linda Gail Lewis gillar den svenska landsbygden

På tisdag är det final för Säterdalens Tisdagskvällar. Huvudakt blir flitiga dalagästen Linda Gail Lewis, som kommer att bjuda på låtar från sitt nya album "Heartbreak Highway", men även några klassiker från hennes bror Jerry Lee Lewis och kungen själv, Elvis.

– Jag gillar att spela på mindre orter. Det blir mer intimt på sådana spelningar och man lär känna nya människor, säger Linda Gail Lewis.

Tittar man på Linda Gail Lewis turnéschema går det inte att ta miste på hennes kärlek för landsbygden. Gnarp, Älvkarleby, Skutskär och Övertänger är bara några exempel på orter hon har besökt i sommar.

– Många artister flyger till Stockholm eller någon annan storstad och spelar för att sedan åka lika snabbt igen. Jag gillar att resa runt och se landet jag spelar i, säger hon.

Spelningarna i Sverige varvas med spelningar i bland annat Frankrike, Italien och England. Men de otaliga timmarna på resande fot ser hon inte som ett problem.

– Jag har lärt mig att somna i stort sett var som helst.

Linda Gail Lewis är född i Louisiana i USA men spenderade mycket av sin tid som barn i Memphis. Detta då hennes bror Jerry Lee hade slagit igenom och tog med sig familjen till musikstaden.

Solokarriären tog fart i början av 80-talet men redan 1972 kom hon till Sverige för första gången, då för en spelning i Göteborg tillsammans med Jerry Lee.

– Musiken har alltid varit en stor del av mitt liv. Framför allt på grund av jag växte upp med min bror men vi sjöng också väldigt mycket i kyrkan, förklarar hon.

Linda Gail har ofta arbetat tillsammans med andra artister. Förutom 15 år av turnéer med hennes bror har det blivit samarbeten med bland andra Van Morrison och Shakin Stevens. Samt svenske Sören "Sulo" Karlsson, känd från rockbandet The Diamond Dogs.

– Han är en fantastisk artist. Det är fantastiskt att samarbeta inom musik.

Förutom Linda Gail Lewis kommer dottern Annie Marie Lewis samt Danny B Harvey att stå på scen.