Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linjesträckningen behålls dock


Besväret med busstrafiken förbi centrala Smedjebacken ska nu byggas bort. Det sker genom att korsningar förbättras och busshållplatser flyttas.
- Alla större ombyggnader innebär vissa störningar, säger kommunalrådet Leif Nilsson.

Provisoriet med en busshållplatsen bakom biblioteket kom till under ombyggnaden av torget. Det blev trångt och den nya sträckningen innebar att bussförare fick lirka sig genom en trång passage med tvära korsningar.
Nu finns ett förslag på lösning som lämnat tekniske chefens ritbord och också fallit kommunstyrelsen i smaken. Det innebär inte att linjen dras om, utan att man förbättrar gatubilden där bussen ska fram.
Samtidigt ta den provisoriska hållplatsen på Malmsten bort. Den ersätts med hållplatser på nedre delen av Vasagatan och ytterligare en på andra sidan torget där Bergsvägen kommer ut på Vasagatan.
Den stora förändringen blir att de tvära korsningarna mot Vasagatan förbättras för bussarna. Bergavägen dras rakt över parkeringen vid kommunhuset och korsningen blir mindre tvär.
Vid Folkets hus ska också korsningen "hyvlas till" så det blir lindrigare i korsningen som kommunstyrelseordförande Nilsson uttrycker det.
Samtidigt öppnas Sveavägen mot Trädgårdsgatan, vid församlingshemmet, för att minska trafiktrycket i centrum.

CHRISTER NYMAN
023 476 36