Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linus missade chansen att ge Dalkurd chansen

Dalkurds Linus Bolin måste ha drömt mardrömmar natten mellan lördag och söndag.
Inte mindre än tre gånger hade han med sina frilägen jättelägen att göra 2–0 för Dalkurd och punktera sexpoängsmatchen mot Nyköping.
Alla lägena missades, men det gjorde inte Nyköpings spelare som fick två målchanser under slutminuterna, utnyttjade dem och vann med 2–1.

Dalkurd och Nyköping är de två lag som ser ut att göra upp om kvalplatsen till Superettan. Därför var det så viktigt att vinna matchen och få ett bättre utgångsläge inför de sju sista omgångarna i serien.
Under större delen av första halvlek var det tillknäppt, men två gånger under den första halvtimmen var Dalkurd nära att göra 1–0. Först var Linus Bolin nära och strax efter Sulayman Jobarteh.

Men det var först när Chidi Omeje, som gjorde sin första match från start sedan den sjunde omgången, fick lägen som det hettade till ordentligt. Först med en nick efter ett inlägg från Jesper Medén.
Två minuter före paus kom äntligen 1–0. Ett djupledspass från Linus Bolin friställde Omeje, som via stolpen sköt i mål och 1–0.
Nyköpings tränare Håkan Andersson var ändå nöjd med sitt lag efter den första halvleken,
– Med undantag för ett felpass som hjälpte Dalkurd till 1–0-målet såg det bra ut och jag sa till killarna i paus att tiden talar för oss, säger Håkan.
Dalkurd startade andra halvlek bra med en rad målchanser, de flesta signerade Linus Bolin.
– Vi ägde matchen fram till deras 1–1 och hade chanser att stänga matchen, kommenterar Dalkurds Umut Koc.
Men Dalkurd missade chanserna. Det gjorde inte Nyköping. En snabb kontring efter en hemmahörna gav 1–1. Målvakten Frank Pettersson blev ställd när skottet fick en olycklig bana för honom efter att ha ändrat riktning på en försvarare.
– Efter det målet blev vi ängsliga, påpekar Umut Koc.
Och i den 80:e minuten kom också det matchavgörande målet. Micael Tuhkanen blev tacklad på mittfältet, blev av med bollen och Nyköping kontrade in segermålet.

Dalkurd satsade för en kvittering och det var nära när Brwa Nouri fick iväg ett tungt skott, men Nyköpings målvakt Anton Fagerström gjorde en av flera prakträddningar. Det är främst honom Nyköping bör tacka för segern.
– När vi fick stryk hemma med 0–2 mot Dalkurd hade vi för stor respekt för dem. Den respekten har släppt, men ändå ser jag den här segern som bonuspoäng, säger Håkan Andersson.
Kampen om kvalplatsen fortsätter dock. Där har Nyköping ett på papperet svårare program än Dalkurd med bland annat Sirius i nästa bortamatch.
För Dalkurd gäller att att utnyttja målchanserna bättre. Chansen finns när en matchotränad Chidi Omeje blir varm i kläderna.

Sven-Erik Karlsson