Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lions skickar 1 000 julklappar till Lettland

På söndag går en mindre karavan om tre minibussar till Bauska i Lettland. Lasten består av 1 000 julklappar, mat och andra förnödenheter.

– Det är andra året vi kör julklappar till Bauska, säger Yngve Sundberg.

Tillsammans med Lars-Åke Johansson och Jan Andersson har de ordnat med den här transporten.
Lars-Åke Johansson har kört många vändor med förnödenheter till Lettland och då främst Bauska.

Situationen är svår för många i Lettland och behovet av hjälp är stor.
Speciellt svårt har det blivit efter ”finanskrisen” där. Många äldre på landsbygden har det knapert. Det har kommit fram efter besök hos äldre. De har ”hankat” sig fram på sitt lilla jordbruk men nu har även dessa personer fått det mycket svårare.

Hjälp att dela ut julklapparna får de genom Frälsningsarmen. Där finns två personer som kan tala svenska så det blir inga problem att få klapparna till behövande barn. Kontakt blir det också med socialkontoret där.
Både Yngve Sundberg och Lars-Åke Johansson vill tacka alla Avestabor och andra som skänkt saker. Givmildheten har varit stor.
Maj Hedin har skänkt en stor docksamling. Den kommer att säljas på hemmaplan för att få in lite pengar till kommande verksamheter.
– På lördag står vi utanför ICA för att få in torrvaror, säger Lars-Åke Johansson.
Han berättar också att Lions i Avesta, Horndal och Krylbo står bakom det här arbetet.


Roland Engvall