Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Lite överraskad”

Efter en medioker första etapp på O-ringen så överraskade Jakob Lööf alla när herreliten sprang sprinten på måndagskvällen, som själv blev överraskad över tredjeplatsen.

– Ja, det måste jag ändå säga, säger Jakob Lööf, Malung.

O-ringen är Jakob Lööfs första stora tävling där han springer för Malungs OK Skogsmårdarna.

Efter en mindre lyckad långdistans i söndags där han noterades för 43:e bästa tid och 17 minuter bakom den franske vinnaren Thierry Gueorgiou, så var det en revanschsugen Jakob Lööf inför sprinten.

– Jag var väldigt taggad redan innan och körde stenhårt i början och det gick hela vägen, säger Jakob Lööf.

Sprintbanan saknade lur­iga kontroller och det handlade mest om fysik och bra fart.

– Det var en av de lättaste jag någonsin tävlat på, säger Jakob Lööf.

Vann sprinten gjorde Jerker Lysell i överlägsen stil, på tiden 15.01, 20 sekunder före tvåan Thierry Gueorgiou.

Lööf är fortfarande långt bak sammanlagt, som 37:a, men självförtroendet har stigit efter tredjeplatsen där han bara var en sekund bakom tvåan och totalledaren Thierry Gueorgiou.

– Det hade varit kul att slå honom. Det är inte ofta man får chansen att göra det.

Blev du förvånad över placeringen?

– Ja, det måste jag ändå säga. Jag har kommit tvåa på en sprint i Elitserien, men med det här motståndet kunde jag aldrig tro på en topp tre-plats. Möjligtvis topp tio, säger Jakob Lööf.

Klubbkompisen William Lind hade sjätte bästa tid och ligger femma sammanlagt efter två etapper.

– Jag började dåligt men det gick bättre sedan, säger William Lind som också tyckte att banan var väldigt lätt och som ser fram emot de återstående etapperna.

– Det känns bra. Nu blir det att ladda batterierna under tisdagen innan det är dags igen och det är det bara att fokusera på det tekniska, säger han.

På onsdag väntar den tredje etappen och då är det långdistans som gäller.

Jakob Lööf om det:

– Jag satsar mer på skogsdistanserna men jag är bra på att springa på platt mark. Efter det här så har självförtroendet höjts inför resten av veckan, säger den överraskande trean.

Marcus Simm
marcus.simm@dt.se