Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Little shop of horrors spelas i Lindberghallen

En planta som vill ha blod, och människor som försvinner spårlöst.
Den något bisarra historien kan man uppleva i Little shop of horrors, som sätts upp i Lindberghallen i november.
- Det är frågan om de onda och de goda. Den är aktuell i dagens samhälle, säger regissören Stina-Kari Axelsson

För två år sedan satte Stina-Kari upp musikalen Grease. Nu är det den kanske inte lika allmänt bekanta och fullkomligt bisarra Little shop of horrors som blir årets musikal.
Det är historien om blomsteraffären som håller på att gå i putten, och då står där plötsligt en liten växt som älskar människoblod. Butiksbiträdet döper plantan till Audrey 2. Den växer från en liten liten planta till helt gigantiskt.
- Det är en helt utflippad story, berättar Anna Björklund, från Mockfjärd, men i dag bor hon i Borlänge.
Anna är en av fem sjungande donnor.

Rollen som plantan som växer allt mer, görs av Anders Lyhed.
Hans väg in i musikalen kan vara värd att uppmärksamma.
- Jag skulle till biblioteket och lämna igen några böcker. Det var audition för musikalen och Jan Sjönneby knuffade in mig, berättar Anders, som nu gör sin första musikal.
Från början kommer han från Östbjörka i Rättvik, men är nu Gagnefsbo.

Femte musikalen

I april var det audition och i maj började aktörerna läsa in manus. Nu har de sista sju helgerna varit fulla med repetitioner. Till helgen börjar man bygga scenen och skådespelarna får en ledig helg. På alla helgons dag den 6 november är det premiär. Totalt blir det 13 föreställningar under november.
- Jag hoppas folk vaknar i tid. På de senare föreställningarna är det risk att biljetterna är slut, säger regissören Stina-Kari Axelsson.
Hon gör nu den femte musikalen i Gagnef.

Bisarr historia

Hon tycker handlingen är mycket aktuell.
- Det handlar om några svaga människor med dålig självkänsla och kampen mellan de onda och det goda. Vi ska inte mata de onda makterna. Det är en bisarr svart komedi, som driver med ytterligheterna, berättar Stina-Kari, som tycker det är fantastiskt att lilla Gagnef kan sätta upp musikaler vartannat år.
- Vi har ju en åttamannaorkester på scen, med musiker från musikskolan.
Aktörerna verkar trivas.
- Det här är skitkul. Det är sjukt roligt, säger Johannes Henningsson som spelar butiksbiträdet Seymour.
Johannes, som kommer från Borlänge, har varit med i alla musikaler i Gagnef, sen 2003. Han har dessutom spelat med en del i Borlänge musikteaters uppsättningar.


PER EKLUND
070-635 61 48
per.eklund@daladem.se