Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljungqvist hoppar av Team Sky

Efter fyra år som sportdirektör i det brittiska Team Sky-stallet lämnar falukillen Marcus Ljungqvist, 39, sitt uppdrag.

– Jag har tänkt på det länge, men det var inget lätt beslut, säger Ljung-qvist.

Falubon Marcus Ljungqvist inledde sin cykelkarriär vid 14-15 års ålder. Han var sedan proffs under tolv år innan han tog jobbet som sportdirektör i det brittiska stallet.

Vad ska du göra nu?

– Jag tänker på en del andra projekt här hemma, vad det är kan jag inte säga. Men cykelresorna till Italien som jag, frugan Carina och Kurt Asle Arvesen startade har vi pratat om att ut-veckla. Det är något som vi ska titta mer på.

En annan bidragande orsak till beslutet är familjen.

– Det har varit omkring 200 dagar per år som man varit borta. Därför vill jag bygga upp något här hemma så jag kan vara mer med familjen. Men det är ett fantastiskt liv att jobba med teamet, säger Marcus.

Kommer du att sakna det livet?

– Ja, det kommer jag att göra. Det är inte helt otänkbart att jag söker mig tillbaka, säger Marcus och håller en dörr öppen.

Alla dopningsaffärer som kommit fram, har det påverkat ditt beslut?

– Nej, det har inte det inte gjort. Visst det är en mörk sida av det hela, men jag vill tro att det är helt andra förutsättningar nu. Allt fungerar bättre nu.

Gunnar Bäcke
gunnar.backe@dt.se