Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LKAB satsar på skid-VM 2015

Ytterligare ett stort svenskt företag har hoppat på som sponsor till skid-VM om två år.
– LKAB är sedan länge väl förankrat inom svensk skididrott, säger den statliga gruvjättens koncernchef Lars-Eric Aaro.

Avtalet som skid-VM har skrivit med LKAB är ett avtal som liknar det som representanter för två andra stora svenska industriföretag, SSAB samt försvars- och säkerhetsföretaget SAAB, redan undertecknat.

Det innebär att LKAB blir eventsponsor vid världscuptävlingarna som körs i Falun i år och nästa år. Sedan blir gruvföretaget nationell partner till skid-VM år 2015.
Koppling till sponsring av skidsporten har de haft länge, de senate åren har de samarbetat med Charlotte Kalla och Marcus Hellner, tidigare har de varit partner till världscupen i Gällivare.

Sven von Holst, som arbetar med skid-VM i Falun är förstås nöjd:
– För oss är det roligt att det världsmästerskap som vi planerar för 2015 skapar så stort intresse bland Sveriges större industriföretag. Det känns mycket inspirerande inför de två år som återstår till invigningen, säger han i ett pressmeddelande.