Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Longboardtävling i publikens smak

Gasen i botten.
Något annan växel finns inte att välja på när skateboardåkarna tävlar i störtlopp.
Årets Gagnef Downhill bjöd på både spänning och inte minst ett strålande väder.

Ett tio-tal åkare kom till start i helgens tävling. Backen ned mot flottbron var kantrad av en stor publik.
– Det här är den klart roligast och största tävlingen här i landet, förklarar Stefan Israels från Falun.
Han har tävlat i många år i den lite spektakulära och våghalsiga sporten. Ute i Europa och inte minst i Amerika är sporten mycket stor.
– Vi har ju en del tävlingar här i landet, men det blir mer inofficiella och inte alls så mycket publik som här i Gagnef, berättar han. .
Uppskattningsvis hade runt 400 personer bänkat sig längs banan för att se åkarna dundra ner för backen mot flottbron. Där nådde man upp i farter på över 50 kilometer i timmen. Vid Päras Bageri stod många för att se de skickliga åkarna i hög fart styra sig genom 90-graderskurvan på alla möjliga och omöjliga sätt.
Längs banan hade arrangörerna förstärkt säkerheten för de tävlande genom att lägga ut halmbalar på strategiska platser. Under lördagens tävlingen inträffade heller inga allvarligare olyckor.
– En av åkarna körde omkull, men han klarade sig bra med endast skrubbsår, säger tävlingens säkerhetsansvarige Stefan Nordqvist.
Segrare i årets upplaga av Gagnef Downhill blev Stefan Torstensson (Longboard EU) och tvåa Simpan Pettersson (Högdalen )och trea Isak Leek (Gagnef)

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se