Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Looptroop + Borlänge = sant

Annons

Looptroop RockersVar: Liljan, Borlänge
När: Fredag 29/11
Publik: Fullsmockat

Den senaste tiden har Liljan sprutat ur sig stora bokningar. Jag har varit på många av dem; Danko Jones, The Sounds, Skid Row, Daniel Adams-Ray och säkert nån mer.
Även om alla kvällar har varit välbesökta så är det inga som lyckats skapa samma tryck på dansgolvet som Looptroop Rockers.

Hiphop, i alla fall när den framförs av Västmanlands stoltheter, funkar i Borlänge.
Det är varmt och det är viftande armar i luften från start till mål, och Promoe och de andra i Looptroop verkar uppriktigt lyckliga över responsen.
Och visst är de värda ett publiktryck, de jobbar hårt med publikkontakten, har en skön utstrålning och växlar avslappnat mellan pepp-snack, skämt om citronsponsorer och mer allvarliga politiska uttalanden. Ofta landar de i propagerande mot Sverigedemokraterna.

När det gäller det musikaliska kan jag väl inte utge mig för att vara någon hiphop-guru direkt, så detaljerna ska jag inte uttala mig om, men man behöver inte vara expert för att höra att dessa herrar kan sin hiphop.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se