Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Looptroop + Borlänge = sant

Looptroop RockersVar: Liljan, Borlänge
När: Fredag 29/11
Publik: Fullsmockat

Den senaste tiden har Liljan sprutat ur sig stora bokningar. Jag har varit på många av dem; Danko Jones, The Sounds, Skid Row, Daniel Adams-Ray och säkert nån mer.
Även om alla kvällar har varit välbesökta så är det inga som lyckats skapa samma tryck på dansgolvet som Looptroop Rockers.

Hiphop, i alla fall när den framförs av Västmanlands stoltheter, funkar i Borlänge.
Det är varmt och det är viftande armar i luften från start till mål, och Promoe och de andra i Looptroop verkar uppriktigt lyckliga över responsen.
Och visst är de värda ett publiktryck, de jobbar hårt med publikkontakten, har en skön utstrålning och växlar avslappnat mellan pepp-snack, skämt om citronsponsorer och mer allvarliga politiska uttalanden. Ofta landar de i propagerande mot Sverigedemokraterna.

När det gäller det musikaliska kan jag väl inte utge mig för att vara någon hiphop-guru direkt, så detaljerna ska jag inte uttala mig om, men man behöver inte vara expert för att höra att dessa herrar kan sin hiphop.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se