Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luciastund i Söderbärke

Söderbärke kyrka var full av föräldrar, syskon och förväntan när Kyrkskolans elever höll sitt luciafirande på fredagsförmiddagen.

Lucian Josefin Candell följdes av tärnor, stjärngossar, tomtar och till och med en ren.
Ledde luciatåget gjorde Anna-Lena Hörnestam Broberg, musiklärare på Kyrkskolan och skolan i Vad, tillsammans med organisten Louise Sundkvist.
Luciatåget var finstämt men på samma gång lättsamt.

Flertalet småsyskon, även de för dagen klädda i lusseutstyrslar av olika slag, höll till i en lekhörna eller vandrade nyfiket omkring i kyrkan.
Syskonen Vera och Svea Forsman, ett och ett halvt respektive tre år, var på plats för att kolla på storasyster Wilma i klass fem.
– De var själva och lussade hemma hos mormor och morfar i morse, berättade pappa Jerker Forsman.Svea var klädd i en liten pepparkaksklänning, medan Vera såg ut att föredra vanliga kläder.
– Hon nöjde sig med att ha luciakronan, förklarade pappa.

Bland sångerna som Kyrkskolans luciatåg bjöd på fanns förutom den självklara in- och uttågningssången ”Sankta Lucia” också ”Nu tändas tusen juleljus”, ”Jag såg mamma kyssa tomten” och ”Julen är här”.
Tärnan Madeleine Johnsson stod för en stark sånginsats när hon ensam framförde ”Stilla natt” och ”När det lider mot jul”.
Felicia Wickström och Tania Kallenberg i klass fem sjöng låten ”Julmorgon” tillsammans.
– Det är roligt att få sjunga en egen låt. Vi har övat på den ganska länge, sa de efteråt.

Till kvällen skulle de få tillfälle att göra det igen. Klockan 19 var nämligen ytterligare ett framträdande inplanerat i kyrkan. Denna gång för allmänheten.
Medverka vid den föreställningen skulle även elever från Bergslagens folkhögskola.

Ellen Nordin/DT
ellen.nordin@dt.se