Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lückner: "Vi fick en rejäl lektion"

Mora har fått en mardrömsstart i hockeyallsvenskan. I går kom tredje raka förlusten borta mot Örebro. Precis som mot Leksand förra veckan föll man samman i den andra perioden då Örebro gick från 0–1 till 4–1.
– Det finns inget försvar för hur vi uppträdde, säger Harald Lückner.

Så efter tre matcher har Mora lika många förluster och den mindre smickrande målskillnaden 2–15. Mot Örebro fanns dock en gnutta hopp efter den första perioden då man ledde med 1–0 efter mål av Tony Lagerström på pass från Daniel Viksten.
- Det kunde ju ge oss luft men tyvärr kunde vi inte ta tillvara på det i den andra perioden, säger Lückner.
Nej, sannerligen kunde man inte det. Redan efter dryga minuten kvitterade Örebro genom Marcus Weinstock som ostört fick runda buren och sätta dit den bakom Daniel Hansen. Bara två minuter senare ökade Henrik Löwdahl på till 2–1. Lückner valde att ta time out.
- Vi var ju totalt utspelade och det kom aldrig någon avblossning så det behövdes verkligen.

Lückners time out skulle dock inte någon effekt alls. Försvarsspelet var under all kritik milt uttryckt. Örebro släpptes fram i flera frilägen och i två mot en-situationer och hade det inte varit för Daniel Hansen hade det kunnat vara betydligt större siffror efter andra perioden. Nu stannade det vid ytterligare två mål för Örebro och en 4–1-ledning.
- Jag begriper inte hur vi kan bli så förlamade som vi blev.
Örebro dödade matchen tidigt i den tredje perioden när Conny Strömberg förvaltade ett friläge fram till 5–1. Mora åstadkom lite mer framåt än i det tidigare perioderna men var märkbart uddlösa i anfallszon. Samtidigt var det fortfarande svängdörrar bakåt och Örebro kunde fastställa slutresultatet till 6–1 efter mål av Ryan Gunderson.
- Det är bara att gratulera Örebro. Vi fick en rejäl lektion.

Tre raka förluster och ett spel som just nu är under all kritik. Trots det vill Lückner inte tala om någon kris.
- Vi ska möta alla lag innan vi kan börja utvärdera, men jag håller med om att det inte sett bra ut. Samtidigt ska man ha klart för sig att vi mött riktigt bra lag hittills.

Kaptenen Niklas Fogström var uppgiven men samlad efteråt.
- Det känns som det gjorde efter Leksandsmatchen. Vi har dåligt självförtroende just nu och många hänger med skallen. Vi äldre får kanske ta och försöka visa vägen nu, men samtidigt är vi ju inte så många. De flesta är ju riktigt unga.
Att kapaciteten finns tvivlar han inte på.
- Vi har bra backar och forwards. Just nu är alla lika dåliga men kunnandet finns. Felet sitter just nu mellan öronen, säger Fogström.
DAVID HELLSING