Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt klar inför Vaknätter under stjärnorna långt bort i skogen

Annons

Lars ”Knallis” Johansson och hans medkolare har krattat kolstybben på stigen upp till liggmilan i gruvskogen, mellan Saxdalen och Abborrberg. Dan Anderssonveckans publikinvasion långt bort i skogen väntas i kväll, fredag och i morgon, lördag.

- Låt va att vi kan vara lite sliriga och slitna, efter fem dygn med tjärdal och mila och en ständig ström av besökare, men det ska bli kul att se om det kommer 350 eller 750 personer, säger Knallis Johansson.
Däremellan har publiken varierat under elva tidigare års Vaknätter under stjärnorna med inbokad underhållning. Veckan började dock på sämsta möjliga sätt. En av kolarkvartetten snubblade på en granrot och bröt foten så att man fick lov att ringa efter ambulans.
- Men jag är övertygad om att han kommer tillbaka innan milan är färdiggången.

Publikinvasion

Från tjärdalen har de svarta dropparna slutat rinna i träfåran ner i laggkärlet. Resultatet av många fång upphuggen tjärved blev cirka 40 liter prima träimpregnering. Milans doft av rök ligger garanterat tung över platsen.
Nu återstår, förutom att milan ska gå färdig och så småningom rivas ut till grillkol, bara fredags- och lördagskvällens publikinvasion och underhållning av (i kväll) Heidi Baier och Nisse Munck och (i morgon) Dan Viktor med Inavelskvarett plus överraskningar...
Vad är roligast med att ordna en traditionell mila under DA-veckan år efter år?
- Roligast är att få komma hit. Och sén att få åka härifrån, skorrar Knallis.

Trevligt folk

- Nä, nä, säger kolarkollegan P-G Persson, trevligast är allt folk. I natt gick inte den siste förrän klockan 03.
- Nä just dä, replikerar Knallis, på tredje kvällen orkade jag inte mä mera utan for undan några timmar för att få andas...
Blir inte kolare och besökare knott-angripna?

Sot bits inte

- Knotten tål inte utandningsluften på oss. De utgör inget problem. Sotflugor trivs dock i milröken, men bits inte, förklarar Knallis.
Kollarkvartetten i år: Lars ”Knallis” Johansson, P-G Persson, Ove Larsson och Leif Bergstrand plus jämthunden Disa.
BOO ERICSSON

Annons