Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behovet av information ska kartläggas

Annons

Leila Andersson och Therese Johansson ska ta reda på vad 80-åringar vill veta om hjälp att söka från kommunen. Fram till våren ska de kontakta 182 stycken.

Hur många ludvikabor fyller 80 i år? Svaret är 243 stycken. Av dem har 182 ingen hjälp från äldreomsorgen.
- Det är en stor andel och hypotesen är att vi har många friska 80-åringar. Nu ska vi kolla upp om det stämmer, säger Britt Marinder, ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Hembesök

Leila Andersson och Therese Johansson har fått i uppdrag att kontakta alla 80-åringar som inte har hjälp från äldreomsorgen. Nu i dagarna skickas de första breven ut. Den som fått brev kan räkna med att Leila eller Therese ringer upp inom en vecka. Under telefonsamtalet kommer de att erbjuda hembesök till de som är intreserade.
Våren 2009 ska alla 80-åringar ha kontaktats. Syftet är att ta reda på behovet av information.

Vad vill de veta?

Vad vill 80-åringarna veta om den hjälp och stöd som finns att söka hos kommunen och hur vill de få informationen? När det är kartlagt så kommer Leila och Therese att ta fram informationsmaterial utifrån det.
Projektet finanserias med bidrag från socialstyrelsen. Det startade i augusti i år och pågår ett år framåt. Kommunens 80-åringar ska fortsätta kontaktas även efter projektets slut.

Utredare

Leila Andersson och Therese Johansson poängterar att de själva inte kan bevilja några insatser. Om det till exempel kommer fram att någon vill ha hjälp med städning så förmedlar de kontakt med en utredare.

ANNA ENBOM

Annons