Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Boende kring Ljunghällsvägen trötta på trafiken

/
  • Lena Lundström på Hantverkaregatan är missnöjd.-- Det är sådan jäkla trafik här, säger hon och berättar att hennes barnbarn har varit nära att bli påkörd.FOTO:ANDERS BJÖRKLUND

Annons

De boende längs Ljunghällsvägen och anslutande gator är missnöjda med trafiken genom området.
De menar att vägarna i praktiken används som genomfartsled mellan Högbergsgatan och Gamla Bangatan, och i en namninsamling har man på nytt vänt sig till kommunen.
- Jag är så trött på trafiken. Det är rena E 18 här ibland, säger Birgitta Sjölund på Marnäsgatan.

Hon har en son på 9 år och har länge varit bekymrad för hans säkerhet.
- Vi har kämpat för det här i många år nu, säger hon.
Granne med Birgitta Sjölund bor Lena Lundström på Hantverkaregatan. Hon skickade i vintras en skrivelse till kommunen om situationen. Än så länge har hon inte fått något svar berättar hon.

Nära bli påkörd

Hon säger att hennes barnbarn som är 1,5 år har varit nära att bli påkört två gånger. Vid ett tillfälle snuddade den förbipasserande bilen barnet.
- Det är sån jäkla trafik här. När jag flyttade hit trodde jag att det var lugna gatan. Att de hinner få upp sådan fart, säger hon och pekar mot infarten/utfarten vid Gamla Bangatan.
I brevet till kommunen efterfrågade hon vägbulor eller blomlådor till vägen.
- Helst blomlådor. Jag skulle kunna sköta om dem, säger hon.

Inte sett poliskontroll

Björn Carlberg på Ljunghällsvägen påpekar att Ljunghällsvägen är en av de vägar i Ludvika där det färdas flest skolbarn. Barn rör sig till och från Marnässkolan och Kyrkskolan, samt till och från sporthallen. Han menar att något måste göras för att göra vägen mindre attraktiv för genomfart. Han är öppen för ytterligare hinder i vägen eller genomfartsförbud. Och han säger att många bilar överskrider hastighetsgränsen på 30 kilometer i timmen trots de fartgupp som finns på vägen.
- Jag har inte sett en enda poliskontroll här, säger han.

Annons