Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Det finns bara förlorare, säger Torbjörn Claesson, präst i Svenska kyrkan

/
  • Barnens utsatta läge i Gaza tydliggjordes med hjälp av dockor som uppvisade olika typer av skador och som nödtorftigt kunnat plåstras om.FOTO: MIKAEL ERIKSSON
  • Samling på gågatan i Ludvika var det i lördags när ABF bjöd in till en manifestation mot det som nu sker i Gaza.FOTO: MIKAEL ERIKSSON
  • Israel måste lära av Syd-Afrika och hur de löst sina problem sa Mona Alqali, som höll tal på både arabiska och svenskaFOTO: MIKAEL ERIKSSON
  • -- Det finns inga vinnare, det finns bara förlorare i det som nu sker i Gaza, konstaterade Torbjörn Claesson präst i Svenska Kyrkan, FOTO: MIKAEL ERIKSSON
  • Jörgen Hammarin, ordförande ABF, var den som tagit initiativet till manifestationen.FOTO: MIKAEL ERIKSSON

Annons


Under parollerna Vapenvila nu! och Hv blockaden mot Gaza! samlades uppskattningsvis ett 80-tal personer p ggatan i Ludvika p lrdagen.
De deltog i den manifestationen fr fred i Gaza som ABF tagit initiativ i. Och en lng rad organisationer hade anslutit sig till mtet.

ven om det inte var mnga minusgrader p termometern drog det nd ordentligt grkallt p ggatan i Ludvika vid lunchtid p lrdagen.
Men som riksdagskvinnan Carin Runesson, s, konstaterade gick inte kylan p ggatan p ngot vis att jmfra med de frhllande som rder fr de boende i Gaza. Och dr det r de civila som fr betala det hgsta priset och lida mest.
ven om de som talade mest riktade sin kritik mot Israel s fick ven Hamas kritik och uppmanades att de ska sluta med sina raketangrepp p Israel.

Bara frlorare

- Det mste bli ett slut frn bda sidor, sa Torbjrn Claesson, prst i Svenska kyrkan.
- Det finns inga vinnare, det finns bara frlorare i en sdan hr konflikt.
Han kritiserade USA som han menar hller Israel bakom ryggen i deras agerande i Gaza.
Han satte ven in det som nu hnder i Gaza i ett strre sammanhang:
- Jordens befolkning r en enda och alla har lika vrde.
Samma linje hade Jrgen Hammarin, ordfrande ABF, i sitt anfrande och sa att Israel inte bara trampar p den palestinska befolkningens mnniskovrde.
- De trampar ocks p vr mnsklighet.
Ludvikas kommunalrd Maria Pettersson deltog i manifestation och sa att det r de oskyldiga som barn och gamla som fr lida mest.
- Det israeliska vervldet r ett brott mot mnniskortten.
- Gaza har frvandlats till ett fngelse.

P nytt stt

Mona Alqali med rtter i mellanstern sa att man mste brja tnka p ett nytt stt fr att kunna lsa konflikten. Hon jmfrde med hur Syd-Afrika lste apartheiden, och uppmanade Israel att ta lrdom av detta och slppa in representanter fr den palestinska befolkningen i regeringen.
Efter manifestationen bjd ABF in till fortsatta samtal i deras lokaler.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 93 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons