Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det såg mer folktomt ut än det i själva verket var

/

Annons

Grangärdebygden hade ingen tur med vädret vid sin traditionella julmarknad. En julmarknad som i år fått ett helt annat stuk är tidigare. Den låg utspridd på hela åtta platser vilket säkert bidrog till att det såg mera folktomt ut än det i själva verket var.

Det såg rätt folktomt ut på torgen i både Grangärde och Nyhammar på lördagseftermiddagen när Grangärdebygdens marknad arrangerades. En av förklaringarna var med stor säkerhet att vädret inte lockade till utomhusvistelse.
Men också det faktum att årets marknad spritts ut på ett stort område, Grangärde, Nyhammar och Saxenborg, gjorde nog sitt till.

Bilåkande

Tittade man ordentligt var det trots allt en hel del människor i farten, både bilåkande mellan de olika platserna och gående efter vägarna. De platser där det förekom försäljning och aktiviteter inomhus var dock förhållandevis välbesökta.
De förhållandevis folktomma torgen var därför säkert rätt missvisande när det gäller antalet personer som besökte marknaden.

”Sveriges längsta”

Inför marknaden gick arrangörerna ut med påståendet att marknaden skulle bli Sveriges längsta då den sträckte sig från Grangärde till Nyhammar och Saxenborg. Men frågan är om inte nysatsningen i stället resulterade i en alltför gles och utspridd marknad? Förmodligen är det bättre att samla marknaden på en mer begränsad plats.
OVE ANDERSSON
023-476 36
ove.andersson@daladem.se

Mer läsning

Annons