Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- går genom vindkraftsland och avslutas med vedbakat bröd

/

Annons

Årets upplaga av motionsarrangemanget Gruvtrampen har fått ett nytt inslag som säkert kan intressera många vandrare.
Det 22 kilometer långa banan går genom det område där Stena Renewable Energy håller på att sätta upp ett antal vindkraftverk.
- Vid två platser korsar banan vägar till vindkraftverken, men det är inget som stör. I stället kan vindkraftverken säkert intressera många deltagare, menar Lennart Nykvist i arrangörsstaben.

Söndagen den 28 september arrangerar Grängesbergs Hembygdsgille Gruvtrampen för 36 gången i obruten följd. Ett arrangemang där det är fritt fram att vandra eller löpa de cirka 22 kilometrarna mellan Skattlösberg och Disponentparken i Grängesberg.
- Vi börjar ta emot anmälningar på lördag, den 20 september. Sedan går det att anmäla sig till och med onsdag, den 24 september, berättar Lennart Nykvist.

Blött

I närheten av Boberget, efter cirka 13 kilometer, passerar deltagarna vindkraftområdet. Beträffande bansträckningen i övrigt rapporterar arrangörerna om att det är förhållandevis blött ute i markerna. Dock inte fullt så blött som man kan befara med tanke på allt regn som fallit.
- Det stora problemet är som vanligt Stormossen straxt före Abborrberg. Men där har vi snitslat noggrant så deltagarna ska kunna ta den minst blöta vägen, berättar Lennart Nykvist.
Förhoppningen är att veckan före arrangemanget ska bjuda på skapligt väder vilket i så fall innebär att det hinner torka upp en del.

Säsongsupptakt

Arrangemanget brukar locka omkring 200 deltagare och arrangörerna räknar med ungefär lika många i år, kanske till och med flera. Lennart Nykvist berättar att IFK Grängesbergs skidsektion har haft funderingar på att ha Gruvtrampen som säsongsupptakt. Om så blir fallet lär det bli deltagarrekord i år.

Soppa med örtbröd

Som vanligt finns tre vätske- och matkontroller efter banan. Vid Abborrberg serveras deltagarna kaffe och mackor, vid Spikmossen dryck och vid Ljungåsen kaffe med ”duppa”.
- Väl framkomna till slutmålet vid Disponentparken vankas det härlig soppa med örtbröd bakat i vedeldad ugn för deltagarna, berättar Lennart Ny-kvist.

Annons