Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemensam reception och service

Annons

Tre myndigheter flyttar ihop. Snart finns Försäkringskassan, Skatteverket och Arbetsförmedlingen i samma lokal på Storgatan 16.

Den 1 oktober flyttar Försäkringskassan och Skatteverket in i samma lokal som Arbetsförmedlingen. Förutom att de tre myndigheterna får gemensam ingång så kommer Försäkringskassan och Skatteverket att ha personal som ger service och information för båda myndigheterna. Servicekontoret kommer att ha öppet fem dagar i veckan.

På flera håll

Att de tre myndigheterna flyttar in under samma sak är något som sker på flera håll i landet. I Dalarna sker det även i Falun och Avesta. Utvecklingen går mot ökad självbetjäning, till exempel via Internet, och därför har behovet av personlig service minskat, enligt myndigheterna. Samarbetet är ett sätt att spara in på kostnader och ändå erbjuda personlig service.

Byta arbetsplats

Enligt Ingo Tängerby, områdeschef för försäkringskassan i södra Dalarna, kommer man inte att skära ner på personal.
- Ser man sammantaget på Försäkringskassans personal i Dalarna så kommer den inte att minska. Men en del får byta arbetsplats, säger han.

Andra flyttar in

I Försäkringskassans nuvarande lokaler flyttar tre företag in. Den 1 september flyttar LRF och Mellanskog in i lokaler som Försäkringskassan redan lämnat och den 15 oktober flyttar även Nyx Security in.

ANNA ENBOM

Annons