Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men i kväll blir det fyrverkerikonsert på Hammarbacken

Annons

- Klart i dag med datumet. Den 22 november spelar musikkåren upp sitt 105-års jubileum på Aveny. Det blir min sista konsert, säger kårledaren Karl-Erik Anestedt.
Dessförinnan ska han vara med vid avslutningskonserten på Hammarbacken i kväll fredag 22 augusti samt dirigera 4-5 nya föreställningar i Smedjebacken med ”Tre killar och två tjejer”.

Karl-Erik Anestedt är helt inställd på att han ska sluta leda Ludvika Musikkår. Och han har länge sagt att avskedsföreställningen blir när kåren fyller 105 år i slutet av november. Han kommer ändå att finnas med på ett eller annat sätt inom kåren ändå. Han är inte minst en fena på musikarrangemang.
Hösten blir ganska intensiv för musikerna i kåren.
Kåren började spela på Arbetarrörelsens dag i lördags. I kväll fredag är det 25-årsjubileum med Händels fyrverkerimusik på Hammarbacken i Ludvika.
- Jag ska svara för första avdelningen. Lars Trygg tar sedan över och dirigerar Händels för första gången, säger Anestedt.
I pausen ska gyckelgruppen Mareld uppträda. Vid regn flyttas utomhuskonserten till söndag den 24 augusti.
- Men det har bara hänt en gång att vi har behövt flytta.

Nu två tjejer

Kåren ska spela vid Dalaregementet 100 år i Falun och vid en ABB-dag, så övar man parallellt in en ny föreställning med ”Tre killar och två tjejer” att sjungas och spelas i Smedjebacken. ”Tre killar och en tjej” gav flera publiksuccéer i våras, med utsålda Folkets hus.
- Ulf Hällqvist, Thomas Nordin och Thomas Björnhager får i höst två tjejer med: Ing-Marie Lerström och nytillskottet Ulrika Barkgårdh-Andersson. Ulrika också från Smedjebacken.

Nya schlagers

Anestedt sitter hemma och arrangerar musiken. Han lovar ”helt nytt”. Ingenting som var med i förra programmet återkommer. Dock fortsatt idel folkkära melodier som: Första gång jag såg dig, Gabriellas sång och Teg Gärdestads För kärleks skulle. Lite Benny Andersson, som Sista dansen och Du är min man, och lite av Peter Jöbacks repertoar blir det också.

Femte i beredskap

- Vi har lagt in fyra f”Tre killar och två tjejer” i Smedjebacken i september och oktober, med en femte i beredskap om publiktrycket blir som förra gången, säger Karl-Erik Anestedt.
Nyårskonsert blir det på årets sista eftermiddag i Ludvika Ulrika kyrka.
- Kyrkan är bokad!

BOO ERICSSON

Annons